Počele prijave za besplatne edukacije o samoliječenju u trudnoći i tijekom dojenja!

U prostorima Cinestar kina Gold Class by American Express, okupljeni su respektabilni stručnjaci i partneri, koji su predstavili široj javnosti projekt besplatnih edukacija trudnica o primjeni bezreceptnih lijekova i ostalih oblika samoliječenja u trudnoći, od biljnih pripravaka, preko vitamina i minerala, do aromaterapije, homeopatije, kozmetike, i vrlo važne prehrane trudnica, dojilja i beba!

Koliko je svakoj trudnici danas važno dobiti konkretnu i pouzdanu, stručnu informaciju o najčešćim tegobama tijekom trudnoće i majčinstva, potvrdile su buduća majka kojoj trudnoća odlično pristaje, glumica Doris Pinčić Rogoznica, ali i iskusna voditeljica Sanja Doležal, majka dvoje djece.

Projekt SUTRA, javnozdravstveno-edukativni projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva posvećen je svim trudnicama diljem Hrvatske

Od prve spoznaje trudnoće do dolaska novog člana obitelji postoje mnogobrojna pitanja: 'Koje lijekove i vitamine smijem koristiti u trudnoći? Jesu li baš svi biljni sastojci zaista sigurni u trudnoći? Koja je kozmetika sigurna za mene i moju bebu? Je li u trudnoći dozvoljena aromaterapija i homeopatija? Moram li u trudnoći zaista jesti za dvoje? Što kada beba dobije temperaturu? Kako se trudnice i bebe štite od sunca?' i mnoga druga pitanja koja utječu na bezbrižnu trudnoću i majčinstvo …

Od danas, odgovore na sva takva pitanja nudi Projekt SUTRA, javnozdravstveno-edukativni projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED).

Latinski naziv 'partus' znači porođaj, a čitajući unatrag dobivamo naziv SUTRA(p). Tako je i ovaj javnozdravstveni projekt dobio naziv: SUTRA- Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA. Čak 10 zdravstvenih stručnjaka s područja ginekologije, pedijatrije, dermatologije, fitofarmacije, farmakologije, kozmetike i dijetoterapije će svaki mjesec u skladu s najnovijim dokazanim znanstvenim spoznajama besplatno educirati trudnice na području grada Zagreba u udobnim naslonjačima Cinestar Branimir Centra, dok će sve trudnice diljem Hrvatske u edukacije biti uključene putem web stranice www.sutra.com.hr na kojoj se trudnice mogu prijavljivati za prvo besplatno predavanje koje će se održati 17. veljače 2014.



Važnost ovakvog sustavnog edukativnog projekta temelj podržali su i ravnateljica Agencije za lijekove i medicinske proizvode dr.sc. Viola Macolić Šarinić, prof.dr.sc. Milivoj Jovančević, vodeći hrvatski pedijatar, te iskusni javni ljekarnici mr.ph. Katarina Fehir Šola i mr.ph. Ines Buhač, te predstavnica HFD-a dr.sc. Maja Jakševac Mikša, posebice jer će trudnice dobiti mnoštvo provjerenih stručnih informacija na jednom mjestu, kao i iznimno informativni besplatni priručnik o mnogobrojnim temama važnim za sve buduće i novopečene mame, među koje spada i jedna od voditeljica projekta mr.ph. Anita Galić.

Marinka Akrap, direktorica Korporativnih komunikacija Podravke je naglasila kako su u Podravka Grupi Projekt SUTRA prepoznali kao iznimno važan jer su pravilna prehrana, kvalitetne namirnice ili lijekovi, educiran korisnik te motiviran i kompetentan stručnjak najbolji put koji vodi uspješnoj prevenciji i liječenju, te u konačnici zadovoljstvu! Projekt podržava i niz respektabilnih partnera, koji zagovaraju znanstveno utemeljene spoznaje o samoliječenju.

Trudnice se mogu već mogu prijavljivati za prvo besplatno predavanje koje će se održati 17. veljače 2014., putem online-prijave na www.sutra.com.hr, a na službenoj web stranici se mogu pratiti i mnoge druge informacije.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju