Švedska princeza Sofia, supruga princa Carla Philipa, tijaru i raskošne toalete zamijenila je medicinskom radnom odjećom.

Galerija Princeza Sofia Princeza Sofia i princ Carl Philip sa svojom djecom Carl Philip i Sofia na svom vjenčanju 2015. godine +3 Princeza Sofia

Naime, 35-godišnja Sofia postala je volonterka u bolnici Sophiahemmet u glavnom gradu Švedske, Stockholmu.

Princeza i ostali koji su dio ovog volonterskog programa ne rade s pacijentima, nego pomažu u čišćenju i dezinfekciji bolnice te odrađuju smjene u bolničkoj kuhinji.

Princeza Sofia s kolegama volonterima Princeza Sofia s kolegama volonterima (Foto: Profimedia)

S obzirom na krizu u kojoj se nalazimo, princeza se željela uključiti i kao volonterski radnik doprinijeti tome da se rasterete profesionalci u zdravstvenom sustavu, kratko su poručili glasnogovornici švedske kraljevske obitelji.

Carl Philip i Sofia na svom vjenčanju 2015. godine Carl Philip i Sofia na svom vjenčanju 2015. godine (Foto: Getty Images)

Uoči početka rada, završila je tečaj koji ju je pripremio za buduće zadatke i koji tjedno polazi 80 budućih volontera. Zbog velike zdravstvene krize i borbe protiv koronavirusa, bolnica je trenutno preopterećena i zato su pokrenuli hitni program edukacije volontera u koji se uključila i kraljevska obitelj.

Princeza Sofia i princ Carl Philip Princeza Sofia i princ Carl Philip (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju