Unatoč protestu svjetske javnosti i dizajnera čini se da za pretjerano mršave modele još uvijek ima mjesta na modnim pistama.

Emporio Armani za novu sezonu promovira odjeću koja možete nositi samo ako u potpunosti prestanete jesti. Modni svijet ostao je zgrožen mršavošću modela koji su nosili kolekciju ovog poznatog robnog brenda

Na Milanskom tjednu mode Emporio Armani na tjednu mode u Milanu predstavio je kolekciju minijaturne odjeće koju su nosili iznimno mršavi modeli..

Robna marka Emporio Armani naišla je na veliko negodovanje javnosti jer je za svoju novu kolekciju angažirala modele na rubu anoreksije.

Modnom kolekcijom za proljeće/ljeto 2015. dominiraju kobaltna boja, odvažni dekoltei i prugasti uzorak. Nažalost, šokiranim gledateljima revije bilo je teško svrgnuti pogled s koščatih tijela manekenki.

Filmaš i skladatelj Kyle Rankin na svojem Twitteru objavio je: 'Volim vaše dizajne, uvijek ću ih voljeti. Ali molim vas dopustite svojim modelima da jedu – tako ih bilo teško gledati s otkrivenim kostima.'

Na težinu svjetskih modela počelo se značajnije obraćati pozornost 2006. godine kada je urugvajska manekenka Luisel Ramos umrla od srčanog udara izazvanog pothranjenošću.

U našoj fotogaleriji pogledajte novu kolekciju Emporio Armani.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju