Na nedavno održanoj Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, u zabavnom dijelu programa nastupio je pjevač Tony Centinski koji je izveo neke od svojih najvećih hitova.

Detalj s kojim je pjevač, između ostalog, privukao pozornost bila je i njegova nova frizura. Glazbenik je naime transpalntirao kosu, a rezultati postupka su sada itekako vidljivi.

O transplataciji kose Tony je govorio i za InMagazin.

Idem do kraja sad kad sam već stavio, napravit ću frizuru kao Don King, onaj boksački menadžer ili kao Kramer iz Seinfileda, ono ludo, jer meni se odmah kovrča pa ne znam što ću s njom. Ja ne volim to fenirati, najsretniji sam bio kad sam imao ono za brijanje glave, ćelav, još namažeš s kremicom lubanjicu..., ispričao je Tony koji je rekao da bi razmislio o tome bili ponovio postupak.

Tony Cetinski 2020. godine Tony Cetinski 2020. godine (Foto: Matija Djanjesic/Cropix)

On nije jedini slavni Hrvat koji otvoreno priča o transplataciji kose.

Husein Hasanefendić Hus 2005. i 2022. godine Husein Hasanefendić Hus 2005. i 2022. godine (Foto: Luka Stanzl/Jurica Galoic/Pixsell)

Na ovaj potez odlučio se i osnivač Parnog valjka Husein Hasanefendić Hus, kao i domaći influencer Sandi Pego koji je o presađivanju kose otvoreno pričao na svom Instagram profilu. Svojim pratiteljima je odgovorio na razna pitanja, među kojima je bilo i ono zašto je donio tu odluku.

Zašto ne, kako mičete madeže tako i transplantirate kosu, to je normalno i ako nekoga to muči i jedan posto mislim da bi to trebao napraviti ako je u mogućnosti, rekao je Sandi Pego.

Presađivanje kose je jedan od najčešćih kozmetičkih zahvata među muškarcima, a na transplantaciji su bile i brojne svjetske zvijezde.



Prema riječima stručnjaka, gubitak kose često dolazi s duboko ukorijenjenim pitanjima o identitetu, o tome kako nas drugi percipiraju i sa zabrinutošću da nešto s nije u redu. Tu je nerijetko i gubitak samopouzdanja, a sve navedeno sigurno utječe na donošenje odluke o transplataciji.

Kada je u pitanju mišljenje žena o  ćelavosti, brojne studije potvrdile kako su (pro)ćelavi muškarci koji su prihvatili gubitak kose iznimno privlačni damama.

No, i ovdje je na kraju dana najbitnije kako se osjeća osoba koja je suočena s gubitkom kose. Zato je najbolje još jednom pročitati savet Sandija Pege i učiniti ono što smatrate najboljim za sebe.

Sandi Pego Sandi Pego (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju