Prije nekoliko godina provedena je studija nad 8500 žena koje su morale ocijediti atraktivnost muškarca s obzirom na količinu dlaka na licu. Ispitanicama su dane fotografije svježe obrijanih muškaraca, frajera s bradom od pet i 10 dana, te onih koji se nisu brijali četiri tjedana.

Galerija Filip Juričić čitateljice Zadovoljne često svrstavaju na vrh ljestvice najzgodnijih glumaca Dejan Lovren čitateljice Zadovoljne proglasile su najzgodnijim nogometašem Slavko Sobin bez i sa bradom +3 Goran Bogdan

Većina dama proglasila je atraktivnijima muškarce koji su imali bradu. Brada od desetak dana dobila je najbolju ocjenu dok su ženama najmanje privlačni bili svježe obrijani muškarci.

Što je to toliko privlačno u muškarcu s bradom? Istraživači vjeruju da su brade privlačnije ženama koje razmišljaju o dugim vezama jer one simboliziraju mušku sposobnost da se uspješno natječu s drugim muškarcima u zajednici i pribave sve potrebne resurse za svoju obitelj.

Dejan Lovren čitateljice Zadovoljne proglasile su najzgodnijim nogometašem Dejan Lovren čitateljice Zadovoljne proglasile su najzgodnijim nogometašem (Foto: Tomislav Kristo / Tom Dubravec/Cropix)

Neka prijašnja istraživanja ukazala su da se muškarac s bradom smatra mudrim. Žene u kriznim situacijama više povjerenja imaju u bradate muškarce, jer dlake na licu povezuju sa zrelošću, mudrošću i sposobnošću.

Jesu li bradati muškarci uistinu privlačniji? Odlučili smo testirati ovu tvrdnju na nekim od najzgodnijih Hrvata iz javnog života prema mišljenju naših čitateljica, a koji su u prošlosti privlačili pažnju nježnijeg spola sa svježe obrijanim licem, ali i manjom ili većom bradom.

Dobro proučite fotografije slavnih muškaraca u našoj fotogaleriji, a potom dajte svoj sud u našoj anketi na kraju teksta.

Jesu li muškarci s bradom atraktivniji?

glasova:

Slavko Sobin bez i sa bradom Slavko Sobin bez i sa bradom (Foto: Livio Andrijic / Vojko Basic)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju