Mnogi Kama Sutru doživljavaju isključivo kao zbirku seksualnih poza, ali ona je puno više od toga. Osim seksa, drevni tekst fokusira se i na odnos između ljubavnika, ali i na samu ljubav. Iako se rado o savjetima starima nekoliko tisuća godina, većinu pravila o kvalitetnom ljubavnom i seksualnom odnosu lako je primijeniti i danas.

Za drevnog indijskog mislioca Vatsyayana koji je napisao Kama Sutru seks je dio prirodnog balansa života, a u nastavku pročitajte njegova tri pravila za maksimalno seksualno zadovoljstvo.

1. Predigra je ključan dio seksa.

Prema Kama Sutri nema dobrog seksa bez predigre koja mora biti temeljito odrađena. Pritom predigra nije samo fizička. Kama Sutra kaže da je i intimnost predigra, a ona uključuje kvalitetnu komunikaciju i verbalno iskazivanje ljubavi. Autor teksta navodi da je važno ljubavniku na sve moguće načine pokazati da ga volite, trebate i želite, a u tome najveću ulogu uz dodire imaju i riječi.

Par Hrvatice priznale: Ovih 10 stvari najviše želimo u seksu

Što muškarcu prođe kroz glavu kad vidi ženu golu Pet misli koje muškarcima prođu kroz glavu kad ženu vide golu

2. Žena uvijek ima prednost kada je u pitanju orgazam.

Poznato je da muškarci lakše i brže doživljavaju orgazam, dok je ženama potrebno malo više stimulacije. Većina muškaraca sada bi pomislila kako je logično da onda oni prvi dožive orgazam, ali Kama Sutra se ne slaže s tim.

Naime, u tekstu piše da žena ima prednost kada je u klimaks u pitanju, a ako muškarac inzistira na tome, to znači da razumije i cijeni svoju partnericu. Pogledajte i 3 poze iz Kama Sutre koje pale baš svaki put, a zatim provjerite koje poze iz drevnog teksta vole samo najhrabriji ljubavnici.

Par u krevetu Iskreno priznanje o braku bez seksa: "Znam da će ljudi reći da nešto nije u redu s nama"

Seks Važno: Što bi žene trebale napraviti odmah nakon seksa?

3. Seks treba cijeniti.

Prema Kama Sutri, bit seksa nije samo fizičko zadovoljstvo nego ga moramo promatrati kao nešto puno značajnije. Seks je put do bolje komunikacije, a što je komunikacija bolja to je povezanost ljubavnika i njihovo i zadovoljstvo veće. Bit seksa je i povjerenje, otvorenost, briga o partneru kao fizičkom, ali i emotivnom biću.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju