Sa samo jednim drvenim stolićem, koji možete sami izraditi kod kuće, svojem domu lako ćete pružiti dašak japandi stila koji je u posljednje vrijeme sve popularniji u uređenju interijera.

  Galerija PEVEX PEVEX PEVEX +0 PEVEX

Spoj japanskog minimalizma i skandinavske estetike u posljednje vrijeme sve više privlači pozornost ljubitelja dizajna interijera. Decentni, funkcionalni komadi namještaja od prirodnih materijala poput drveta ili kamena, kao i detalji od lana ili pamuka glavna su okosnica umirujućeg i elegantnog japandi stila koji ne podnosi nepotrebno nagomilavanje.

Želite li osvježiti dom ili sitnim detaljima započeti svoju japandi transformaciju kako bi se stvorio osjećaj prostranosti i ravnoteže, uz pomoć namještaja od prirodnih materijala s prostorom za odlaganje napravite prvi korak u preuređenju prostorije. Jednostavni noćni ormarić ili priručni stolić koji je izradila stilistica interijera i evenata te DIY entuzijastica Maja Kranjec može lako postati novi detalj u vašem domu s kojim ćete zakoračiti u svoju japandi pustolovinu. Okružite ga s mnoštvom biljaka u prostoru u kojem prevladava prirodno svjetlo kako bi u kutku za čitanje ili odmor ugođaj bio što opušteniji.

Sve što nam je bilo potrebno za izradu elegantnog drvenog stolića potražili smo u širokom asortimanu Pevexa. Dvije drvene posude za kruh, uz nekoliko vijaka, kist, crnu boju, valjak za bojenje i ljepilo u svega nekoliko koraka mogu postati ormarić s prostorom za odlaganje. Na odjelu željeznarije u Pevexu potražili smo nogice za namještaj, kao i ukupno 16 vijaka, a od alata smo koristili AKU bušilicu, libelu te dvije stege. Kako ne biste uprljali posudu za boju prilikom bojenja namještaja, obložite je komadom prianjajuće ili aluminijske folije zbog čega ćete ju moći koristiti više puta. Postupak izrade noćnog ormarića pogledajte u videu.

PEVEX PEVEX Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

ZA IZRADU VAM TREBAJU:

  • dvije drvene kutije za kruh
  • 4 nogice za namještaj
  • 16 vijaka
  • AKU bušilica
  • dvije stege
  • pik traka
  • kist
  • manji valjak
  • crna boja za drvo
  • ljepilo
  • papirnata maramica
  • brusni papir
  • posuda za boju
  • komad prianjajuće ili aluminijske folije

POSTUPAK:

  1. Okrenite drvenu kutiju za kruh tako da uz rub dna posude obilno možete nanijeti ljepilo. Prislonite na nju dno druge drvene kutije i dodatno ih učvrstite stegama s gornje i donje strane te papirnatom maramicom odstranite višak ljepila. Prema uputama na ljepilu pričekajte koliko je potrebno da se ono osuši kako bi se kutije za kruh čvrsto spojile. Nakon što se lijepilo osušilo, eventualni višak ljepila ponovno odstranite brusnim papirom.
  2. Pik trakom zaštitite područje na drvenim kutijama koje ne namjeravate obojiti u crno. U posudu za boju dodajte komad prianjajuće ili aluminijske folije te ulijte malo boje i započnite postupak bojenja prvo valjkom, a zatim teže dostupna mjesta obojite kistićem.
  3. Kad se boja osuši, na dno budućeg ormarića AKU bušilicom i vijcima pričvrstite nogice za namještaj i novi unikatan komad namještaja u japandi stilu spreman je zasjati u vašem domu.

Uz kvalitetan alat i malo mašte iskoristite slobodno vrijeme kako biste izradili namještaj po svojoj mjeri za svoj dom iz snova u kojem ćete, nakon napornog dana, u miru napuniti baterije. Sav potreban alat za izradu ormarića s dodatnim prostorom za pohranu potražite u obližnjem Pevexu, a inspirirati se možete i na njihovu webshopu. Na osvjetljenom mjestu u vašem domu, uz nekoliko biljaka i šalicu omiljene kave, prostor oko japandi ormarića lako će postati oaza u kojoj ćete uživati u slobodnom vremenu.
 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PEVEX po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju