Vježbi za savršene trbušnjake nikada dosta, složit će se mnogi treneri, no u stisci s vremenom, ali i umorom nekako nam se čini privlačnim brzo rješenje od samo nekoliko minuta koje obećava osobna trenerica Jessica Smith

Naime, Jessica Smith trenerica i jedna od autorica knjige 'Thin in 10', u kratkom videu pokazala je niz jednostavnih vježbi za koje vam je potrebna samo tanka strunjača, malo dobre volje i 'iscrtani trbušni mišići su zagarantirani.

Osobna trenerica Smith na jednostavan način kroz 5 vježbi pokazala je izvrsnu prečicu do 'wow' trbušnjaka.

1. Trbušnjak s uzdignutim nogama
Vježbu radite ležeći na leđima, dok su noge podignute u zrak, i čine gotovo pravi kut s torzom. Isprepletite šake i ruke povucite iznad glave. Potom raširite noge i radeći trbušnjak ruke spuštajte između nogu. Vraćajući se u ležeći položaj spuštajte ruke iza glave i skupljajte noge. Vježbu radite minutu.

2. Vožnja biciklom
Vježbu vožnje biciklom radite u sjedećem položaju tako da noge savijete u koljenu i podignete. Radite pokret kao da vozite bicikl pružajući jednu nogu dok drugu istovremeno privlačite licu okrećući tijelo prema njoj. Postupak ponovite s drugom nogom. Ruke su cijelo vrijeme prekrižene iza glave. Vježbu izvodite jednu minutu.

Za neke vježbe potrebna nam je tanka strunjača, pet minuta vremena i 'iscrtani trbušni mišići su zagarantirani

3. Uzdignuti trokut zdjelicom
Legnite na leđa, noge ispravite najviše što možete tako da vam stoje pod kutom od 90 stupnjeva u odnosu na tijelo. Potom odignite zdjelicu s poda, a spuštajući je natrag gurajte je u lijevu stranu. Potom je ponovno podignete spustite u centar, a zatim na desnu stranu. Vježbu ponavljate jednu minutu.

3. Kružni pokreti s prekriženim nogama
I ovu vježbu izvodimo ležeći na podu s podignutim, ali prekriženim nogama. Važno je nogama raditi krugove,a podižući ih prema glavi bitno je odignuti zdjelicu te pokrete kontrolirati mišićima abdomena. Čineći krug noge treba spustiti na drugu stranu.

4. Vježba oslanjanja na laktove
Postavite se u pozu kao da ćete raditi sklekove, ali tako da savijete ruke u laktu i oslonite se na njih. No umjesto da radite sklek odižite jednu stranu tijela radeći vertikalu prema tlu, oslanjajući se samo na jednu ruku. Vježbu ponovite i u drugu stranu.

Ipak vježbe koje savjetuje trebali bismo prakticirati nakon kardio vježbi. Kardio trening je bilo koja vježba koja podiže puls i srca između 60 do 85 posto maksimalnog broja otkucaja.

Kada ste u tom rasponu otkucaja srca, radi se o 'kardiovaskularnom' ili 'aerobnom' treningu. Ovakav tip vježbanja koji se može sastojati i od vožnje bicikla, trčanja ili vježbanja na orbitreku, odličan je za jačanje srca, pluća, sagorijevanje kalorija i gubljenje masnog tkiva.

Petominutne vježbe za fit trbuh, ukoliko ne trenirate, stoga možete raditi i kada dođete kući nakon duže šetnje ili vožnje biciklom.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju