U vrućim i sparnim danima koji dolaze prava je sreća pronaći način kako se rashladiti. Smoothie je hladni, lagani i zdravi napitak koji se pripremi u svega par minuta, a spoj okusa, na ovih pet načina vodi vas ravno na ležaljku ispod palme dalekih tropskih plaža. Baza smoothija neka budu proteinski napitci i jogurti koji će vas duže držati sitima.

Svi navedeni smoothiji sadrže sastojke koje nije teško nabaviti pa vam ne preostaje ništa drugo nego sezonu vrućina dočekati spremni za osvježenje.

1. Čokoladano - voćni smoothie

Za pripremu ovog smoothija bit će vam potrebna jedna naranča, Dukat Fit proteinski mliječni napitak s okusom čokolade, smrznuti sok od naranče, četiri kockice leda i zobene pahuljice. U blender dodajte pola šalice napitka s okusom čokolade, oguljenu i nasjeckanu naranču, četvrtinu šalice smrznutog soka od naranče i pola čaše zobenih pahuljica. Zobene pahuljice omekšat će zbog mliječnog napitka, a naranča će ovom čokoladnom smoothiju dati svježinu. Nakon što sve usitnite u blenderu u čašu dodajte kockice leda i vaš smoothie je spreman za posluživanje.

2. Svježi smoothie s mangom

U dva decilitra Dukat Fit proteinskog mliječnog napitka s okusom vanilije dodajte dva nasjeckana manga, naravno bez koštice. Zavodljiv okus stvorit će i cimet u prahu, a kiselkastu notu smoothiju dat će sok polovice jednog limuna. Sve blendirajte i poslužite u dobro ohlađenim staklenim čašama.

3. Ljubičasti smoothie

Prije izrade ovog smoothija potrebno je smrznuti borovnice. U blender dodajemo jednu šalicu Dukat Fit proteinskog mliječnog napitka s okusom banane, pola šalice smrznutih borovnica i dvije žličice meda. Prednosti borovnica su teško nabrojive – čuvaju kosti, srce, reguliraju šećer u krvi, a sadrže i vlakna koja potiču probavu i blagotvorno djeluju na crijevnu floru.

4. Tropski smoothie s povrćem

Dukat Fit proteinski jogurt s okusom tropskog voća i đumbira savršeno će se spojiti sa svježim keljom. Kako vam ne bi nedostajalo slatkoće u vašem pravom energetskom napitku dodajte i jednu bananu. U blenderu smiksajte 200 grama svježeg kelja u listovima sa 100 mililitara jogurta. Za dodatnu svježinu dodajte iscijeđeni limunov sok i usitnjeni led. Vodu dodajte ako želite razrijediti ovaj gusti smoothie.

5. Slatko – kiseli smoothie

U pet minuta možete stvoriti savršenu voćnu eksploziju okusa. Potrebno je pola šalice Dukat Fit proteinskog jogurta s okusom jagode i crvenog voća, jedan oguljeni kivi, jedna žličica meda i kockice leda. Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiješajte. Slatko kiseli smoothie spreman je za pet minuta.

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s Dukat mliječna industrija d.d. i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju