Premijera predstave 'Satovi plesa za odrasle i napredne' Staše Zurovca, održat će se u četvrtak, 02.06.2016. s početkom u 19:30 sati u Zagrebačkom plesnom centru. Reprizna izvedba slijedi u petak, 03.06.2016. u isto vrijeme


'Satovi plesa za odrasle i napredne'
autorska je predstava Staše Zurovca koja je inspirirana istoimenim romanom Bohumila Hrabala. Ova priča ima jedinstven sadržaj, odnosno prikazuje monolog vremešnog gospodina upućen mladim damama koje se sunčaju.

'Satovi plesa za odrasle i napredne' autorska je predstava Staše Zurovca koja je inspirirana istoimenim romanom Bohumila Hrabala. U njoj nasupaju Tamara Pjević, Jovana Mirosavljević, Lucija Kukor, Kasija Vrbanac, Eni Vesović i Dora Kokolj.

Hrabalov roman prostire se na stotinjak stranica, a napisan je u samo jednoj rečenici. Predstava je zamišljena iz suprotnog kuta, odnosno aspekta šest mladih slušateljica / plesačica (Tamara Pjević, Jovana Mirosavljević, Lucija Kukor, Kasija Vrbanac, Eni Vesović, Dora Kokolj) koje će davati interpretativne odgovore na predložak pun duhovitosti i upečatljivih prizora iz svakodnevnog života.

Predstava će premijeru doživjeti na festivalu 33. Tjedan suvremenog plesa, a nastala je u koprodukciji Plesnog studija Liberdance, Tjedna suvremenog plesa, Hrvatskog instituta za pokret i ples, Makedonskog narodnog teatra iz Skopja, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, Moving Music Theatra iz Bitole, festivala Budva Grad Teatar i u suradnji s Nacionalnom fondacijom za umetničku igru iz Beograda.

Predstavu je koreografirao i režirao Staša Zurovac, za kostime se pobrinula Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju je odradio Žorš Draušnik, a svjetla oblikovao Deni Šesnić. Glazbu za predstavu 'Satovi plesa za odrasle i napredne' napisao je Marjan Nećak, klarinet će svirati Blagojce Trakovski, a svoju vokalnu izvedbu ponudit će Katerina Anevska, Jasmina Crvenko i Marjan Nećak.

U predstavi će biti korišteni kadrovi iz filma 'Strogo kontrolirani vlakovi' Jiřija Menzela , a video je oblikovao Marin Lukanović).

Ulaznice za predstavu se prodaju u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10, od ponedjeljka do petka u periodu od 12 do 20 sati, odnosno subotom i nedjeljom od 10 do 20 sati, i 1 sat prije predstave na lokaciji održavanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju