Većina djevojčica u djetinjstvu je naprosto obožavala Barbie lutku, koja se kod nas u žargonu naziva 'barbika'. Originalnu Barbie lutku većina nas pamti kao plavooku plavušu vrlo vitke građe. Kompanija Mattel koja proizvodu Barbie sada je odlučila dati novo lice popularnoj igrački

Američka kompanija za proizvodnju igračaka Mattel predstavila je tri nove Barbie lutke. Točnije, radi se o tri linije lutkica s novim tijelom.

Sada u prodaji možemo naći visoku i nisku Barbie, ali i onu s oblinama.

Tako sada u prodaji možemo naći visoku i nisku Barbie, ali i onu s oblinama. Kompanija se u posljednjih nekoliko godina suočila s kritikama na račun proporcija svoje legendarne lutke, a mnogi dizajneri i umjetnici poput Nickolayja Lamma upozoravali su da Barbie nema realističan izgled.

Zbog toga su joj odlučili podariti jedan makeover, najveći u 57 godina njezinog postojanja. Vjerujemo da je naša odgovornost pokazati djevojčicama i njihovim roditeljima široki spektar ljepote, poručila je Evelyn Mazzocco, potpredsjednica Mattela, a obožavatelji barbika diljem svijeta dočekali su ovu vijest s oduševljenjem.

U galeriji pogledajte kako Barbie lutka izgleda nakon makeovera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju