"Zimska priča": Premijera poznate drame uskoro na daskama HNK Zagreb

Podijelite na

Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu priprema predstavu Williama Shakespearea "Zimska priča", u režiji engleske redateljice Polly Tritschler, koja će se premijerno izvesti 12. veljače

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 8.2.2017 / 09:32

Premijera drame 'Zimska priča' u zagrebačkome HNK izvest će se 12. veljače

Premijera drame 'Zimska priča' u zagrebačkome HNK izvest će se 12. veljače (Foto: Zadovoljna.hr)

Jedno od posljednjih djela velikog svjetskog kazališnog autora Williama Shakespearea, nastalo oko 1611. godine, u svojoj kompleksnoj fabuli isprepliće brojne ljubavne i životne peripetije kralja Sicilije Leonta, njegove žene Hermione i kralja Bohemije Poliksena, a koji će se kasnije odraziti i na njihove potomke.

"Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu priprema predstavu Williama Shakespearea "Zimska priča", u režiji engleske redateljice Polly Tritschler, koja će se premijerno izvesti 12. veljače"

Uz glavnu radnju prisutni su i brojni manji zapleti s mnogim komičnim scenama, koje se izmjenjuju s pustolovnim doživljajima glavnih likova.

Ovaj sublimni dramski komad obrađuje univerzalne i uvijek aktualne teme poput vjernosti, bračne ljubavi, prijateljstva i oprosta, okrutnosti i beznađa.

U glavnim ulogama u "Zimskoj priči" nastupaju Dragan Despot kao kralj Leont, Alma Prica kao Hermiona i Livio Badurina kao kralj Poliksen. Glumački ansambl čine Luka Dragić, Mislav Čavajda, Slavko Juraga, Jadranka Đokić, Silvio Vovk, Ivan Glowatzky, Alen Šalinović, Dušan Gojić, Damir Markovina, Nikša Kušelj, Luca Anić, Barbara Vicković i Dora Lipovčan, dječaci Jan Nikola Baš i Lukas Ripl, te glazbenici Borna Šercar i Fran Šercar.

Autor scenografije je čuveni njemački scenograf Johannes Schütz, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a scensku glazbu kreirao je skladatelj Marc Tritschler. Predstava rabi prijevod Milana Bogdanovića i dr. Branka Gavelle u redakturi dramaturginje Sanje Ivić.
 

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se