Bajkoviti klasik Priče iz davnine, naše najveće spisateljice za djecu Ivane Brlić-Mažuranić, na scenu kazališta Trešnja postavlja redatelj Paolo Tišljarić, a predstava će biti realizirana u koprodukciji s Gradskim kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika.

Predstava Priče iz davnine u režiji Paola Tišljarića koprodukcija je zagrebačkog kazališta Trešnja i dubrovačkog Kazališta Marina Držića. Za zagrebačku publiku predstava će se premijerno izvesti u kazalištu Trešnja 13. veljače, dok je premijera u Dubrovniku zakazana za 6. ožujka.

Bajkoviti klasik Priče iz davnine, naše najveće spisateljice za djecu Ivane Brlić Mažuranić, na scenu kazališta Trešnja postavlja redatelj Paolo Tišljarić

Radnja predstave imaginarni je susret s našom najvećom dječjom spisateljicom Ivanom Brlić-Mažuranić i njezinim pričama, nastao iz pera dramaturginje Lade Kaštelan. U ovoj predstavi Ivana Brlić Mažuranić s lakoćom putuje iz davnine u današnjicu, baš kao i njezine bajkovite, antologijske pripovijetke, uvijek podjednako uzbudljive i začudne. Prvi put objavljene 1916. Priče iz davnine čitatelje uvode u stilizirani svijet slavenske mitologije, a njihove fantastične teme i osebujni likovi naveli su već mnoge generacije na razmišljanje o životnim vrijednostima, prijateljstvu, ljubavi, hrabrosti i kompleksnosti ljudske ćudi.

Iako je ova predstava prvenstveno namijenjena djeci, obraća se i onima koji su nekad bili djeca, ako se prepuste ovom neobičnom scenskom prožimanju mašte i stvarnosti, sadašnjosti i prošlosti.

U predstavi glume Ivana Bakarić, Glorija Šoletić, Marija Šegvić, Luka Bulović, Matija Čigir, Dubravka Lelas i Paško Vukasović. Scenografkinja predstave je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, koreografiju Blaženka Kovač Carić, rasvjetu oblikuje Vesna Kolarec, koja je i autorica videoprojekcija, uz Žarka Dragojevića, ujedno i autora glazbe. Plakat je ilustrirala umjetnica OKO.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od šest godina, a može se pogledati u kazalištu Trešnja 15., 16., 22. i 23. veljače 2020.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju