Ormar mi je prenatrpan, ali i dalje nemam što odjenuti - kojoj ženi se ova misao nije motala po glavi? Kraj problemu, čini se, pronašla je Amerikanka Courtney Carver koja je došla do idealnog broja komada odjeće koji zapravo treba svakoj ženi - i začuđujuće je mali!

I ormar Courtney Carver bio je pretrpan, ali umjesto da donira ili proda samo nekoliko stvari, napravila je potpunu 'premetačinu' i zadržala samo 33 predmeta za iduća tri mjeseca. Ta brojka uključivala je odjeću, cipele i modne dodatke.

Zadržala je najdraže komade kao i one koji joj stoje najbolje te odlučila da će, ako u iduća tri mjeseca kupi novi komad garderobe, morati izbaciti jedan koji već ima.

'Ne moram posvećivati puno pažnje tome što ću odjenuti. Štedim vrijeme i novac, a imajući manje odjeće svaki dan nosim svoje omiljene stvari', kaže garderobna 'revolucionarka' Courtney Carver

O svojoj stilskoj preobrazbi počela je pisati na stranici Projekt 333 - 33 odjevna predmeta za tri mjeseca, uz moto 'Jednostavnost je nova crna'. Projekt je nazvala garderobnim kapsulama.

Ubrzo su se ovom izazovu pridružile žene diljem Amerike, a proširio se i na ostatak svijeta. Stvaranjem garderobne kapsule, objašnjava garderobna 'revolucionarka', žena će definirati svoj stil i pojednostaviti si život. Također, pomoći će joj da prestane kupovati impulzivno.

'Ne moram posvećivati puno pažnje tome što ću odjenuti. Štedim vrijeme i novac, a imajući manje odjeće svaki dan nosim svoje omiljene stvari', kaže Carver te dijeli savjete kako svatko može napraviti garderobnu kapsulu i ostaviti 33 predmeta.

1. Izbacite iz ormara sve što vam se ne sviđa

U to svrstajte i odjeću koja vam ne stoji dobro i koju niste nosili više od tri godine te je pohranite u kutije gdje ćete je držati prva tri mjeseca garderobne kapsule. Kad je nakon toga ponovno izvučete iz kutija velike su šanse da ćete shvatiti da vam ta odjeća uopće ne treba. Donirajte je ili poklonite prijateljicama.

2. Napravite popis stvari koje morate kupiti

Nakon što se pročistili garderobu, zapišite što biste si trebali još kupiti, misleći pri tome da na popisu budu i predmeti koje možete nositi slojevito na jesen i zimi ili same na ljeto.

3. Ako ste u mogućnosti, svu odjeću kupite odjednom
Na taj način spriječit ćete impulzivno kupovanje jer ćete znati da ne smijete kupiti ništa iduća tri mjeseca.

4. Nemojte biti prestrogi prema sebi
Ukoliko na početku ne možete izabrati točno 33 komada, zadržite ih više. S vremenom će se ta brojka smanjivati, a ljeti ćete možda imati i manje od 33 komada jer vam neće trebati kaputi, šalovi, rukavice,...

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju