Prijatelji životinja pozvali su sve zainteresirane na radne akcije u skloništu u Čakovcu ovu subotu i nedjelju, 28. i 29. srpnja, kako bi se što prije proširio kapacitet skloništa za prihvat pasa iz romskih naselja.

 

Razlog tome je akcija kastracije pasa u romskim naseljima Međimurske županije, koja se nastavlja u punom jeku, zbog čega se u čakovečkom skloništu nadaju da će se i na sljedeće akcije odazvati dovoljan broj volontera. Ova akcija projekt je nacionalnih razmjera, a pokrenuta je zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede kako bi se pomoglo velikom broju pasa, kao i stanovništvu romskih naselja.

Prijatelji životinja pozvali su sve zainteresirane na radne akcije u skloništu u Čakovcu ovu subotu i nedjelju, 28. i 29. srpnja, kako bi se što prije proširio kapacitet skloništa za prihvat pasa iz romskih naselja

Situacija je iznimno teška jer svakodnevno pristižu novi psi koje treba zbrinuti, izliječiti, kastrirati i udomiti. Svi psi su umiljati, socijalizirani i čekaju svoju šansu za udomljenje, stoji u priopćenju Prijatelja životinja koji, zajedno s drugim udrugama za zaštitu životinja apeliraju da se životinje ne kupuje već da ih se udomljuje.

Stoga ovu subotu i nedjelju pozivaju sve zainteresirane na radnu akciju u skloništu u Čakovcu. Radne akcije će se nastaviti jer se moraju izgraditi nova dvorišta za pse i urediti hangar za prihvat kujica sa štencima i bolesnih pasa. Osim ovog vikenda, može se pomoći i tokom tjedna. Cilj akcija je da se što prije proširi kapacitet skloništa za prihvat pasa iz romskih naselja.

Prijatelji životinja poručuju da su 3000 napuštenih pasa posljedica neodgovornih skrbnika te bi iz ovoga svi gradovi i općine trebali izvući pouku i, uz izvršavanje potpune kontrole mikročipiranja pasa, uvesti i trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka uz evidentirane izuzetke. To je, navode, učinilo sad već više od 70 lokanih zajednica u Hrvatskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju