Šulekova ulica poznata po jednom od najromantičnijih prizoru u Zagrebu, ovog nam se proljeća čini ljepša no ikad. Naime, stanovnici ove ulice imaju priliku uživati u prekrasnom cvatu nevjerojatne japanske trešnje.

Galerija U vrijeme cvatnje japanske trešnje Šulekova postaje jedna od najljepših ulica u Zagrebu U vrijeme cvatnje japanske trešnje Šulekova postaje jedna od najljepših ulica u Zagrebu - 6 U vrijeme cvatnje japanske trešnje Šulekova postaje jedna od najljepših ulica u Zagrebu - 5 +3 Pogled na Sljeme kroz krošnje japanske trešnje

Nije stoga ni čudo što Japanci ovo drvo iz porodice ruža s osvježavajuće nježnim mirisom slave zbog poetične ljepote trešanja u cvatu.

Bogati ružičasti cvjetovi prolaznike ostavljaju bez daha, a raskošne krošnje tog ukrasnog stabla čine Šulekovu ulicu jednom od najljepših zagrebačkih ulica u ovo doba godine.

Nježna boja ove guste krošnje nadvija se nad ulicu i automobile kao da ih želi skriti i uzeti pod svoje okrilje, no iako volimo sunce i vedre dane, ova raskošna ružičasta kao da još više dolazi do izražaja za vrijeme oblačnog dana. Tada boja postaje snažnija te pokazuje svu moć ovog nježnog cvijeta.

U vrijeme cvatnje japanske trešnje Šulekova postaje jedna od najljepših ulica u Zagrebu - 4 Pogled na Sljeme kroz krošnje japanske trešnje (Foto: Tomislav Miletic/Pixsell)

Ako se stablo promatra iz daljine, njegova pastelna ružičasta boja sačinjena od tisuće cvjetića, na trenutke poprima i ljubičastu nijansu. Ove boje nas uvode u lagano buđenje prirode i privikavaju naša osjetila na paletu živih boja koje ćemo tek ugledati oko nas.

Slike nekad govore više od tisuću riječi, pa zavirite u našu galeriju i uživajte u prizorima bajkovite prirode u njezinu najljepšem ruhu.

U vrijeme cvatnje japanske trešnje Šulekova postaje jedna od najljepših ulica u Zagrebu - 2 Japanska trešnja cvate dva tjedna u godini (Foto: Tomislav Miletic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju