Boljšoj teatar je najpoznatije rusko kazalište koje se nalazi u Moskvi. U njemu se uprizoruju poznate drame, izvode slavne opere i pleše vrhunski balet.

No i izvedbe najvećih umjetničkih djela padaju u drugi plan kada je u tijeku Svjetsko nogometno prvenstvo, odnosno utakmica između Rusije i Španjolske.

Ulazak Rusa u četvrtfinale bio je toliko neizvjestan da su balerine Boljšoj teatra tijekom izvođenja predstave Reymonda svaki slobodni trenutk koristile da provjere kako napreduje njihov tim na minijaturnom ekranu mobitela.

Fotografkinja Bruna Gaglianone uhvatila je nesvakidašnji trenutak grupe balerina u scenskim kostimima, s kompletnom šminkom i frizurom koje na hodniku teatra nestrpljivo prate utakmicu, a fotografija je vrlo brzo postala viralni hit na društvenim mrežama.


Iako je većina komentatora na društvenim mrežama oduševljena prizorom iz ruskog kazališta, neki su ustanovili kako bi bilo lijepo vidjeti ruske nogometaša kako u poluvremenu gledaju balet Raymonda iz Boljšoj teatra.

Balet Raymonda je priča u tri čina o istoimenoj nećakinji francuske grofice Sybil de Daurice koja je zaručena za viteza Jeana de Briennea i koja mora preskočiti mnoge prepreke da bi se ponovo srela te izgovorila sudbnosno da svojem dragom.

Balet je prvi put izveden 1898. godine u Sankt-Peterburgu, a djelo je slavnog koreografa Mariusa Petipe i skladatelja Alexandera Glazunova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju