Jedan od zaštitnih znakova filma "Prljavi ples" iz 1987. svakako je prelijepa balada "She's Like the Wind" koju je otpjevao Patrick Swayze

Galerija +0 Scena iz kultnog filma \'Prljavi ples\' Kultni "Prljavi ples" ne možemo zamisliti bez moćne balade "She's Like the Wind" koju je otpjevao Patrick Swayze uz pratnju pjevačice Wendy Fraser.

Osim što je osvojila srca brojnih dama, pjesma je osvajala i glazbene ljestvice te je dospjela na treće mjesto ljestvice Billboard Hot 100 te na prvo mjesto ljestvice Adult Contemporary chart. Soundtrack filma je čak 19 tjedana proveo na prvom mjestu glazbenih ljestvica.

Autori pjesme nastale 1984. godine su Patrick Swayze i Stacy Widelitz, a zanimljiva je činjenica da je "She's Like the Wind" originalno bila napisana za drugi film, komediju "Grandview, U.S.A." te je trebala biti posvećena liku kojeg je odglumila slavna Jamie Lee Curtis.

Ipak, igrom sudbine pjesma nije korištena u tom filmu u kojem je također glumio Patrick Swayze. Tijekom produkcije "Prljavog plesa" Swayze je pustio demo snimku producentici Lindi Gottlieb i redatelju Emilu Ardolinu.

Pjesma im se jako svidjela te su je odlučili staviti u film. S obzirom na to koliku popularnost je postigla, nisu mogli donijeti bolju odluku.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju