Prije točno 30 godina premijerno je prikazan legendaran ljubavni film "Prljavi ples". Priča o Frances Baby Houseman i Johnnyju Castleu i danas budi emocije obožavatelja diljem svijeta

Svjetska premijera kultnog filma "Prljavi ples" održana je 17. kolovoza 1987. godine u New Yorku. Prošlo je točno 30 godina od trenutka kada je film krenuo u osvajanje srca ljudi diljem svijeta.

Popularnosti priče o mladoj djevojci koja se zaljubljuje u instruktora plesa najviše su doprinijeli glavni glumci Jennifer Grey i Patrick Swayze koji su tumačili uloge Frances Baby Houseman i Johnnyja Castlea.

Film je sniman na nekoliko različitih lokacija u SAD-u, a većina najvažnijih scena nastala je u gradu Pembroke koji se nalazi u saveznoj državi Virginiji te na jezeru Mountain Lake u obližnjem okrugu Giles.

Istoimeni hotel poslužio je kao set za fiktivno odmaralište Kellerman's u kojem Baby ljetuje sa svojom obitelji, a na jezeru je snimana legendarna scena dizanja.

Stanovnici Pembrokea godinama su vodili bitku s gradićem Lake Lure u Sjevernoj Karolini na kojoj su također snimane neke od scena koje su uključivale kadrove jezera. Oni su godinama tvrdili da je scena dizanja nastala kod njih, ali dilemu oko toga gdje je uistinu snimljena zauvijek je riješio David Chapman koji je na filmu radio kao dizajner produkcije.

On je bio zadužen za skiciranje dotične scene na lokaciji i potvrdio je da je nastala u Virginiji, a ne u Sjevernoj Karolini.

 

A post shared by Leslie Love (@filmlocations22) on

Hotel "Mountain Lake Lodge" i danas je otvoren, uspješno posluje i u njemu se svake godine održavaju brojna događanja posvećena filmu.

Međutim, mnoge obožavatelje "Prljavog plesa" mogla bi rastužiti informacija da jezera više nema. Naime, razina vode u jezeru drastično je počela padati još 1999. godine, a 2008. godine u potpunosti je presušilo.

 

A post shared by Leslie Love (@filmlocations22) on

U pitanju je prirodni fenomen uslijed kojeg se jezero samo prazni i čisti od sedimenata nakupljenih na dnu, a stručnjaci predviđaju da bi se za nekoliko godina možda opet moglo napuniti, pod uvjetom da to područje ne zadese velike suše koje su inače česta pojava.

Saznajte sve o skrivenoj poruci filma "Prljavi ples" koju su rijetki primijetili.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju