Kao i mnoge druge filmove koje volimo, i "Prljavi ples" nemoguće nam je zamisliti s nekim drugim glumcima umjesto Jennifer Grey i Patricka Swayzeja. No, za ulogu Johnnyja Castlea jedan drugi slavni glumac bio je prvi izbor

Uloga zgodnog zavodnika Johnnyja Castlea u obožavanom filmu "Prljavi ples" najpoznatija je uloga Patricka Swayzeja koju je slavni glumac i plesač odigrao nezaboravno.

I stvarno je u toj ulozi teško zamisliti bilo kojeg drugog glumca, ali dok se pripremao za snimanje filma, redatelj Emile Ardolino jednog drugog slavnog muškarca imao je umu za glavnu ulogu.

Naime, Ardolino je smatrao da bi Val Kilmer bio savršen za rolu neodoljivog instruktora plesa, ali Kilmer je odbio redateljevu ponudu da glumi u njegovoj glazbenoj romantičnoj drami. U to vrijeme Kilmer je friško uživao u slavi koju mu je donio kultni "Top Gun", snimljen godinu dana prije "Prljavog plesa".

Val Kilmer 1986. godine u filmu \'Top Gun\'
Val Kilmer 1986. godine u filmu \'Top Gun\' (Foto: Profimedia)


Kako je godinama poslije otkrio u intervjuu, Kilmer je priznao da je ulogu Johnnyja odbio jer se bojao da će ga ona obilježiti samo kao "običnog komada".

Zanimljivo je da je i Billy Zane bio opcija za glavnu ulogu u "Prljavom plesu", ali kako se pokazalo na audiciji, nije dovoljno dobro plesao.