Kao i mnoge druge filmove koje volimo, i "Prljavi ples" nemoguće nam je zamisliti s nekim drugim glumcima umjesto Jennifer Grey i Patricka Swayzeja. No, za ulogu Johnnyja Castlea jedan drugi slavni glumac bio je prvi izbor.

Uloga zgodnog zavodnika Johnnyja u obožavanom filmu "Prljavi ples" najpoznatija je uloga Patricka Swayzeja koju je slavni glumac i plesač odigrao nezaboravno.

I stvarno je u toj ulozi teško zamisliti bilo kojeg drugog glumca, ali dok se pripremao za snimanje filma, redatelj Emile Ardolino jednog drugog slavnog muškarca imao je na umu za glavnu ulogu.

Naime, Ardolino je smatrao da bi Val Kilmer bio savršen za rolu neodoljivog instruktora plesa, ali Kilmer je odbio redateljevu ponudu da glumi u njegovoj glazbenoj romantičnoj drami. U to vrijeme Kilmer je friško uživao u slavi koju mu je donio kultni "Top Gun", snimljen godinu dana prije "Prljavog plesa".

Kako je godinama kasnije otkrio u intervjuu, Kilmer je priznao da je ulogu Johnnyja odbio jer se bojao da će ga ona obilježiti samo kao običnog komada.

Jednako je razmišljao i Jeff Fahey, tada glumac u usponu koji također nije želio glumiti Johnnyja.

Nakon nijih, Billy Zane postao je opcija za glavnu ulogu "Prljavom plesu", ali kako se pokazalo na audiciji - nije dovoljno dobro plesao i nije imao nikakvu kemiju s Jennifer Grey.

Zatim je došao red na Patricka Swayzea, a Jennifer je mislila kako ni s njim neće uspjeti razviti kemiju. Naime, prije "Prljavog plesa" zajedno su radili na filmu "Red Dawn" i nisu se baš slagali pa je Jennifer očekivala fijasko od audicije i screen testa s Patrickom.

Međutim, na audiciji na kojoj su izvodili najpoznatiju scenu iz filma dogodilo se suprotno. Podigao sam je u zrak, napravila je predivnu pozu i polako sam je spustio na tlo, a naši pogledi su se sreli. Bio je to divan trenutak, vrlo seksi. Cijela prostorija je utihnula, svi su samo gledali u nas, opisao je Patrick trenutak kada postalo očito da su upravo on i Jennifer savršen odabir za glavne uloge.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju