Prisjetite se samo koliko smo puta ne tako davno prigovarali kako nikad nemamo dovoljno vremena za obaviti veliko čišćenje i razvrstavanje u stanu, kako bi željeli ovog proljeća zasaditi cvijeće i jagode na balkonu, a Vrtlarica nas je baš inspirirala na prve korake.

Galerija PR PR PR +5 PR

Eto sad smo već par tjedana kod kuće i ˝korona˝ ormari i ladice izgledaju savršeno. No, dolaskom sunca spremni smo za nove izazove. Potrebno je samo produžiti korak do terase ili balkona i upustiti se u novu dizajnersku avanturu u samo par koraka:

1. Začinske teglice

Mnogi od nas ovih dana kuhaju više nego obično. Zašto ne zasaditi vlastito začinsko bilje?
Osim vizualno vaš prostor će zaokružiti prekrasni mirisi bosiljka, vlasca, kadulje ili mente koji su vam na raspolaganju da obogatite svoje kulinarsko umijeće. Ne treba vam puno mudrosti za njihovo uzgajanje. Teglica, malo zemlje, biljka, sunce, voda i malo ljubavi.

2. Drvene podloge za toplinu

Na vrlo jednostavan način uz pomoć podnih obloga možete sakriti pločice koje vam više nisu po volji ili izgledaju istrošeno a prostor će živnuti. Ono što je tu bitno je onaj osjećaj topline koji obično nedostaje vanjskim prostorima.

PR PR Foto: PR

3. Lampice su jednostavan trik

Kad smo kod topline nikako ne zaboravite na lampice.
Zadnjih sezona ˝must have˝ komad iz unutrašnjeg preselite u svoj vanjski prostor. Tako da se vrlo jednostavno dnevna varijanta od ureda na otvorenom pretvara u večernjim satima u oazu za ˝chillanje˝ uz čašu koktela ili džin tonica.

PR PR Foto: PR

4. Lounge kutak

Kad odradite sve obaveze ostavite si prostor na terasi za ˝svoj˝ kutak u koji smjestite lunge ili viseću stolicu. Dozvolite si vrijeme samo za sebe i uživajte u popodnevnom blagom suncu uz knjigu ili časopis. A kako bi sve imalo onaj poseban štih ne zaboravite na malo muzike.

PR PR Foto: PR

5. Ugodnost prije svega

Ono što vam još nedostaje je samo par dekorativnih jastučića i pokoja dekica koji će zaokružiti cijelu priču i ugrijati vas u prohladnim ljetnim noćima. Bitno je da prilikom odabira stilski odgovaraju ostatku namještaja i dekoracija a dobra ideja je i da razmislite o funkcionalnom rješenju za odlaganje svih tih sitnica poput sanduka ili košare.

PR PR (Foto: PR)

Ljeto može početi!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju