Bakterije koje žive u crijevima sudjeluju u procesu probave, kontroliraju kvalitetu i količinu crijevnih plinova, sprječavaju razvoj štetnih mikroorganizama, no kada se ravnoteža između 'dobrih' i 'loših' bakterija naruši, problemi dolaze do izričaja, a posebno kod niže navedenih skupina ljudi.

Narušena ravnoteža crijevne mikrobiote može dovesti do nadutosti i proljeva te do općenitog osjećaja slabosti. Mliječni proizvodi odlični su probiotici koju čuvaju crijevnu floru, ali nikako nisu hrana koju možete ponijeti sa sobom na cjelodnevni izlet na plažu jer se lako kvare. U takvim situacijama može pomoći probiotički lijek poput Linexa® koji se koristi kao potporna mjera u održavanju zdrave i uravnožene crijevne mikrobiote.

Simptomi poput proljeva i nadutosti nisu nimalo ugodni. Nadutost mogu pratiti neugodne pojave poput vjetrova i grčeva, a može dovesti čak i do problema s disanjem. Proljev, iako neugodan, znak je kako se tijelo bori protiv onoga što šteti vašem organizmu.

Osobe koje ne paze na prehranu češće se nalaze u tim neugodnim situacijama koje, osim na zdravlje, utječu i na društveni život. Neraznovrsna prehrana narušava ravnotežu crijevne mikrobiote, a ljeto je razdoblje u kojima ti problemi najviše dolaze do izričaja. Dugotrajno sjedenje u automobilu ili autobusu prilikom putovanja, promjena klimatskog podneblja i promjene u prehrani često dovode do iritacije crijeva koja onda narušava cijeli imunosustav. Probiotički lijek Linex® poželjno je uzimati u svakom životnom dobu, a ako dođe do proljeva, potrebno ga je uzimati i nekoliko dana nakon pojave proljeva, sve dok se ravnoteža u potpunosti ne uspostavi.

Osobe koje uzimaju antibiotike također se nalaze u skupini ljudi kojima je crijevna mikrobiota ugrožena. Uzimanje antibiotika može dovesti do promjena u sastavu 'dobrih' i 'loših' bakterija te na crijevnu floru imati dugoročno štetan učinak. Kako bi ti štetni učinci na crijeva bili što manji, osobama koje uzimaju antibiotike preporuča se i uzimanje probiotičkih lijekova.

Stres te konzumiranje alkohola i cigareta također su uzročnici narušene crijevne mikrobiote pa oni koji se navedenom izlažu prečesto imaju povećane šanse za pojavom neugodnih simptoma.
Linex®, probiotik u obliku lijeka, potporna je terapija za probleme probavnog sustava koji se najčešće manifestiraju u kod već navedenih skupina ljudi. Linex® se koristi kao dodatak prehrani, ali nikako nije zamjena uravnoteženoj prehrani.

Više o Linex® proizvodima pročitajte ovdje.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Plaćeni oglas o lijeku

Advertisement

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju