Posljednjih nekoliko godina u svijetu frizura veliki hit su "šiške zavjese", odnosno šiške razdijeljene po sredini i podijeljene u dva pramena.

Iako sumnjamo da je došlo do zasićenja ovim šiškama jer frizuru uistinu podižu na jednu višu razinu, ipak smo odlučili izdvojiti novi trend koji bi se mogao svidjeti damama koje nikako ne prestaju razmišljati o šišanju šiški.

Radi se o "prozirnim" šiškama kojima stručnjaci za kosu najavljuju veliku popularnost ove i iduće godine.

O čemu se točno radi?

"Prozirne" šiške su takne šiške kroz čije se praznine naziru dijelovi čela.

Odgovarajući na pitanje kome pristaju, odnosno prisaju li svima, stručnjaci su poručili da ovaj put nije toliko bitan oblik lica, nego u obzir morate uzeti svoje čelo.

Slika nije dostupna Odvažni "lop": Pet verzija nove hit-frizure koja opasno konkurira bobu

Ako imate više čelo odgovarat će vam šiške svih dužina, ali ako imate manje čelo onda je bolje da "prozirne" šiške budu super tanke i malo izrasle.

Kako dobiti "prozirne" šiške?

Kod ovih šiški, kažu stručnjaci, bitno je šišati kosu dok je suha, a ne mokra. Mokra kosa duža je od suhe i može stvoriti krivi dojam duljine koja je ključna kod oblikovanja šiški.

Audrey Hepburn 15 kultnih frizura slavnih žena koje se i danas rado kopiraju

Kako biste vašoj frizerki najbolje objasnili što želite, ali i kako biste provjerili jesu li uopće "prozirne" šiške nešto što vam se sviđa pogledajte fotografije u nastavku i donesite odluku. Napominjemo da se radi o šiškama koje izgledaju šik, nisu zahtjevne za održavanje i dostojna su konkurencija "šiškama-zavjesama" zbog koje kasnije ne biste trebali požaliti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju