S osmijehom u školu

Sve pripreme za prvi dan škole već su iza nas. Bilježnice, udžbenici, školska torba, pribor i nove tenisice su spremni za novu školsku godinu. Dobro, možda ste na primjer zaboravili ponoviti prometna pravila (to ćemo popraviti malo kasnije), ali sve se još stigne.

Većinu školaraca kraj ljetne zabave ne veseli, barem ne dok se ponovno ne susretnu s prijateljima iz razreda. Kako bi povratak u školske klupe bio još radosniji, dm je u vesele ruksake spakirao pregršt iznenađenja koja će razveseliti vašeg školarca. A da bi vaš osnovnoškolac dobio poklon, sve što trebate napraviti jest povesti ga u prodavaonicu dm-a na prvi dan škole.

Vjerojatno ste već odabrali najsigurniji put do škole i uvježbali s djetetom sigurno kretanje, a za slučaj da ste zaboravili ponoviti osnove ponašanja u prometu, donosimo i kratki šalabahter koji će pomoći u sigurnom putu do škole.

1. Kada je u popodnevnoj smjeni i znate da će se kretati u prometu u večernjim satima, svakako se pobrinite da dijete nosi odjeću i obuću što svjetlijih boja ili primjerice reflektirajuće tenisice.
2. Podsjetite dijete da se cesta prelazi isključivo na pješačkom prijelazu i to kada je na semaforu zeleno svjetlo.
3. Ako na određenim dijelovima puta nema pješačkog prijelaza ili semafora, posebno je važno da dijete zna kako treba pogledati lijevo i desno prije prelaska ceste i kako je najbolje cestu prelaziti u grupi.

Povedite školarca svoj dm u ponedjeljak 4. rujna i razveselite ga malim znakom pažnje kojim dm s vama želi obilježiti ovaj važan dan.

Više informacija o kampanji S osmijehom u školu saznajte na dm-ovoj internetskoj stranici dm-drogeriemarkt.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju