Dobrota se skriva svuda oko nas i uvijek je možemo pronaći ako malo bolje pogledamo. A gdje možemo pronaći više topline i dobrote nego u srcima volontera koji cijelo naše društvo čine boljim i ljepšim?

Galerija Leteći odred iz osječkog azila Leteći odred iz osječkog azila - 8 Leteći odred iz osječkog azila +6 Timoti

Poskupljenja su na svojoj koži osjetili i vrijedni volonteri, kojima je sve teže prikupljati osnovne potrepštine za njihove dlakave štićenike. U osječkom azilu preko 70 volontera i zaposlenih brine o 180 pasa, koji ne mogu preživjeti bez ljubavi i pažnje, hrane i tople dekice.

Azil u Osijeku nastao je prije 15 godina kao inicijativa građana, a već 12 godina postoje u ovom obliku. Među 180 njuškica o kojima brinu, tri su zaista posebna.

Timoti, Franko i Ksenija čine Leteći odred, kako ih od milja nazivaju u azilu. Leteći odred je poseban po tome što ne može, poput većine drugih ljubimaca, trčati uokolo na sve četiri noge, već im za kretanje trebaju pomagala.

Svaka od tri njuškice iz letećeg odreda doživjela je tragediju, ali su uz pomoć osječkih volontera uspjeli preživjeti. Iz azila nam napominju da se oni ne muče, nego uživaju u životu.

Leteći odred iz osječkog azila Timoti (Foto: Azil u Osijeku)

Timoti, Franko i Ksenija stradali su pod kotačima automobila ili kamiona. Kad je Timoti bio štene, cijelo njegovo leglo ostavili su na gradilištu. Kamion ih je pregazio, a Timoti je jedini preživio. Nažalost, jedna noga mu je morala biti amputirana, a druga nije u funkciji.

Leteći odred iz osječkog azila Franko (Foto: Azil u Osijeku)

Ksenija je pronađena u kanalu – ucrvana, dehidrirana i teško ozlijeđena, a Franku je automobil slomio kralježnicu, govori nam Lucija iz azila.

Svo troje moraju jesti posebnu medicinsku hranu za pse i troše jako puno posteljine pa iz osječkog azila mole sve one koji su u mogućnosti da doniraju deke, plahte, ručnike i pokrivače.

Labradorka Irena Najtoplija priča iz Osijeka: Labradorka Irena dobila je protezu i sad napokon može u šetnju

Njihov život u azilu dobar je samo onoliko koliko se dobrih ljudi pobrine da bude dobar, poručile su vrijedne volonterke iz osječkog azila.

Leteći odred iz osječkog azila Ksenija (Foto: Azil u Osijeku)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju