Na proslavi dijamantnog jubileja kojim kraljica Elizabeta II obilježava 60 godina svoje vladavine, Catherine Middleton je svojim modnim izborom uspjela zasjeniti slavljenicu. Kao da to nije bilo dovoljno neprimjereno štovateljima tradicije, to je učinila haljinom kakvu je nosila Kim Kardashian

Ovog su vikenda Velika Britanija i njezina prijestolnica London u potpunosti bili posvećeni kraljici Elizabeti II koja je proslavila svoj dijamantni jubilej, odnosno 60 godina od kada je sjela na kraljevski tron.

>> Kim Kardashian: Zvijezda posnosna na svoje bokove

Jedan od slavljeničkih događaja bila je spektakularna povorka od 1.000 brodica kojoj je prisustvovala cijela kraljevska obitelj. Na istom brodu s kraljicom i Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla okupljene je pozdravljala i Catherine Middleton koja osim titule vojvotkinje od Cambridgea nosi titulu i modne ikone za mlade Britanke.

>> Princeza Charlene ipak nadmašila vojvotkinju Catherine

Kao i za svoje vjenčanje, prvi najvažniji događaj kao članice kraljevske obitelji, i za ovu posebnu priliku Catherine je odabrala kreaciju Alexandera McQueena. Dok je sofisticiranom i bajkovitom vjenčanicom dobila više pohvala nego bilo koja druga mlada prije nje, ovaj se modni izbor našao na žestokom udaru kritika.

Nije sporan bio kostim koji krojem odgovara tradicionalnim standardima, već upečatljiva crvena boja kojom je zasjenila sve ostale, odjeven u diskretne nijanse, već i samu kraljicu.

Iznenađenosti modne kritike i javnosti nije pomoglo niti to što je ta haljina u varijanti bez rukava viđen na starleti Kim Kardashian te članica žirija britanskog TV showa 'X Factor' Tulisa Contostavlos.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju