Nakon što su svestrani glazbenici iz grupe Libar najavili svoj veliki zagrebački koncert u subotu 17.11.2012. u Tvornici Kulture te objavili spot za singl 'Kapi', dogodila se i neuobičajena glazbeno-modna suradnja s jednom od naših eminentnih modnih dizajnerica - Milenom Rogulj.

Cijelu suradnju zajedno su inicirali Librovci i njihova izdavačka kuća Menart kako bi koncertna promocija albuma pred zagrebačkom 'Libar' publikom bila što posebnija.

Naravno, Milenino viđenje mode i kreativnosti savršeno se uklopilo u priču grupe Libar jer je svoj pristup modi sažela u jednoj rečenici: 'I put mental back in experimental', a na sličan način razmišljaju i momci iz Libra - eksperimentiranje s umjetnošću upravo je ono što ih motivira u pomicanju granica; Libar u glazbi, a Milenu u modi.

Kreativna 'kemija' između poznate dizajnerice i grupe počela se stvarati kad je pogledala spot za pjesmu 'Dite' - tada je osjetila da je riječ o urbanom bendu sa specifičnom estetikom i bila je spremna odmah podržati grupu, a 'kemija' se nastavila i pri njihovom prvom susretu uživo.

Proba kreacija Milene Rogulj prošla je u odličnoj atmosferi: 'Došli su u moj studio, njih deset! Jako su simpatični i otkačeni - grupa za koju sam osjetila da može kvalitetno nositi moje kreacije i moram priznati da vjerujem u ove dečke - oni znaju što žele i imaju viziju, a za umjetnika poput mene ili njih to je najvažnije.' - izjavila je Milena koja nažalost neće prisustvovati koncertu jer će u to doba predavati na Radionici visoke mode na Kanarskim otocima s kojih se vraća tek krajem prosinca.

Kolekcije Milene Rogulj sasvim su drugačijeg i osebujnog identiteta: poigravanje s materijalima, modelima, unisex odjećom, krojevima i etno stilovima Milenin je zaštitni znak. Njezine modne revije uvijek su rado posjećene i naveliko se smatraju istinskom umjetnošću, a ovaj spoj mode i glazbe na hrvatsku će rock scenu zasigurno donijeti novu i bogatu dimenziju.

Libar će sljedećeg tjedna otkriti i posebnog gosta koji će im se pridružiti na koncertu, a kojeg neopisivo cijene i čije skladbe izvode s posebnim zadovoljstvom!

Zato požurite na prodajna mjesta Eventima i osigurajte svoj ulaz u Tvornicu kulture 17. studenog - cijena u pretprodaji 40kn, na dan koncerta 50 kn.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju