33-godišnjakinja je dobila otkaz jer je navodno bila previše atraktivna. Njezin izbor odjeće je ometao muške kolege pa joj je tvrtka sastavila popis odjeće koju n esmije nositi na posao, koji joj se učinio smiješnim

Samohrana majka je zbog otkaza koji je dobila u banci u kojoj je radila podnijela tužbu protiv Citigroupe.

Debrahlee Lorenzana je radila u podružnici Citibank u New Yorku, a otkaz je dobila zbog svog odabira odjeće, koji je navodno 'previše ometao' njezine muške kolege.

'Rekli su mi da moj oblik tijela i odjeća kojim ga ističem previše utječu na koncentraciju mojih muških kolega i šefova i oni to više ne mogu podnijeti', rekla je Lorenzana, koja je porijeklom iz Puerto Rica.

Dobila je popis odjeće koju više ne smije nositi, a s kojim se ona nije složila jer smatra da ima pravo nositi što god želi dokle god je prikladno obučena, piše Daily Mail.

'Odgajana sam da budem ženstvena. Žene u Puerto Ricu brinu o sebi. Urede se čak i ako idu u trgovinu. Nisam mogla vjerovati kada sam čula što traže od mene, jer moji klijenti se nikad nisu žalili. Ako nisu bile hlače, bile su cipele. Da sam došla obučena u papirnatu vrećicu ne bi bilo važno. Na meti sam im bila svaki dan', dodaje Lorenzana.

Njezin odvjetnik Jack Tuckner smatra da će tužbu sigurno dobiti.

'To je kao da su joj rekli da o njoj razmišljaju samo na seksualan način i od nje ne očekuju ništa osim seksualnih odnosa', pojasnio je odvjetnik.

'Vjerujemo da je tužba neutemeljena. Poštujemo privatnost svih naših zaposlenika i zbog toga ne želimo komentirati razloge zbog kojih je došlo do prekidanja radnog odnosa', stoji u priopćenju Citigroupe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju