Svečanom projekcijom američkog filma 'True Grit' redatelja Ethana i Joela Coena u Berlinu je službeno započeo 61. međunarodni filmski festival i to bez prevelikog glamura na crvenom tepihu

Predsjednica ovogodišnjeg žirija Berlinalea je Isabella Rossellini koja je tijekom otvorenja pročitala pismo iranskog redatelja Jafara Panahija koji je treba sudjelovati u radu ovogodišnjeg žirija, ali je prije nekoliko mjeseci uhićen u Iranu i osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Crvenim tepihom ispred Berlinale palasta prošetale su zvijezde filma 'True Grit' kojim je otvoren ovogodišnji festival, među kojima i redatelji braća Ethan i Joel Cohen te glumci Jeff Bridges i Josh Brolin.

Ove godine crveni tepih je bio nešto manje glamurozan jer je izostao dolazak holivudsjih glumica s A-liste, a njemačke glumice su prilikom odabira haljina ipak nešto skromnije i jednostavnije.

Za razliku od prošle godine kada je na otvorenje stigla Renee Zellweger u plavoj haljini bez naramenica i doslovce se smrzla, no na tepih donijela tračak glamura, ove godine je sve bilo u znaku filma i malde Hailee Steinfeld koja glumi u filmu 'True Grit'.

Nagrade, Zlatni medvjed za najbolji film te Srebrni medvjed za različite kategorije, bit će dodijeljene 19. veljače. Tijekom festivala bit će prikazano oko 400 filmova iz 60-tak zemalja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju