Princ Albert i njegova odabranica, princeza Charlene svoj su prvi bračni poljubac izmijenili pred okupljenim mnoštvom na balkonu 'Staklena galerija' nakon građanskog vjenčanja. Glamurozna crkvena ceremonija održat će se danas, uz izravni prijenos na portalu Dnevnik.hr

Nakon što je svijet suzama i povicima oduševljenja dočekao trenutak kada je Kate Middleton postala princezu još je jedna djevojka na balkonu dvorca poljubila svog princa. Njezino vjenčanje nije pratio cijeli svijet, no stanovnici kneževine Monako presretni su što je Charlene Wittstock postala njihova princeza, a njezinu gracioznost već uspoređuju s Grace Kelly.

Monaco konačno dobio princezu!

Monegaški princ Albert II. postao je oženjen čovjek. Prvog dana dvodnevnog slavlja, na skromnom civilnom vjenčanju u prijestolnoj dvorani monegaške palače obitelji Grimaldi, koje je vodio Philippe Narmino, Albert II. (53) i njegova odabranica, bivša južnoafrička plivačica Charlene Wittstock (33), izmijenili su bračne zavjete pred najbližim članovima obitelji, Albertovim sestrama Carolinom i Stéphanie, njihovim obiteljima te pred članovima obitelji Wittstock.

>> Charlene vs. Catherine: Tko će kome ugroziti poziciju?

>> Monako čeka reprizu neprežaljene Grace Kelly

Dan kada je postala princeza Charlene je provela odjevena u Chanel. Nježno plavu haljina Charlene je dizajnirala sama uz pomoć velikog Karla Lagerfelda, a zaogrnula se i sakoom u istoj boji. Kombinacija je naglasila eleganciju i svečanost trenutka. Podignute kose i s minimalno šminke sav sjaj nove princeze došao je do izražaja kada je na koncertu u luci skinula gornji dio i pokazala raskoš Chanelove haljine koja nosi i njezin potpis.

Zavjete je prva, vidno uzbuđena, izgovorila mladenka, suprotno uvriježenim pravilima. Nakon što je Albert rekao 'uzimam', Charlene je automatski postala princezom od Monaka, onom koju su stanovnici kneževine čekali 29 godina, još od tragične smrti Grace Kelly.

Nakon desetominutne ceremonije, Albert je supruzi namignuo i poljubio joj ruku. Prvi poljubac izmijenili su na balkonu pred razgaljenim mnoštvom.

Prstenje, specijalno dizajnirano za ovu priliku, razmijenit će tek na crkvenom vjenčanju.

Nakon zavjeta, brak su zapečatili potpisom, i to potpisujući se Montblancovim nalivperom koje je kreirano njima u čast, od 160 rubina i 120 dijamanata koji simboliziraju monegašku zastavu te s motivom crkve Saint Devote.

Par je slavlje nastavio na koncertu francuskog glazbenika Jean-Michel Jarrea održanom u luci u Monaku.

Ono što nas očekuje danas je Armanijeva vjenčanica koja bi trebala zasjeniti onu Catherine Middleton i stati uz bok prekrasnoj i često kopiranoj haljinu u kojoj je monegaška princeza postala Grace Kelly prije 50 godina.

Ceremoniju vjenčanja pratite UŽIVO na portalu Dnevnik.hr od 14.50 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju