Carla Bruni bila je zanimljiva medijima ne samo zbog svoje celebrity prošlosti, već i zbog rastrošnog načina života kojeg je vodila sa svojim suprugom Nicolasom Sarkozyjem. Na njezino mjesto stigla je sasvim drugačija, neudata Prva dama Valerie Trierweiler koja nema plastičnih operacija, ali niti dlake na jeziku. Hoće li britka novinarka biti veća zvijezda od nekadašnje manekenke ne znamo, ali sigurni smo da medijima neće ostati dužna zanimljivih i intrigantnih priča

Dob
Carla: 44
Valerie: 47

Zanimanje
Carla: Pjevačica, kantautorica, bivša manekenka
Valerie: Novinarka. Isprva je pisala o političkim temama za tjednik 'Paris Match', ali se zbog sukoba interesa prebacila u kulturnu rubriku.

Broj djece
Carla: Dvoje. Jednogodišnja Gulia iz braka je sa Nicolasom Sarkozyjem
Valerie: Troje

Nadimak
Carla: Marija Antoaneta. Bruni-Sarkozy poznati su po svojoj sklonosti raskošnom načinu života. Ljetuje na egzotičnim plažama te se odijeva u najskupljim pariškim trgovima nastojeći postati francuska Jackie O. No, Francuzi su u njoj više prepoznali omraženu apsolutisticu, nego ikonu stila.
Valerie: Rotvajler. Taj je nadimak zaslužila nakon što je pljusnula novinara zbog seksističkog komentara.

Bračno stanje
Carla: Udata. U bračnu zajednicu sa Sarkozyjem stupila je 2008. godine.
Valerie: Vanbračna zajednica u kojoj je sa Hollandom od 2006. godine zbog čega je prva neudata supruga predsjednika.

Prijašnji brakovi
Carla: 0
Valerie: Dva

>> Carla Bruni u haljini koja otkriva sve

Kontroverze iz intimnog života
Carla: Zbog veze sa svježe rastavljenim Sarkozyjem u javnosti je prozvana razaračicom brakova. U vrijeme kada je bila trudna s prvim sinom, otac njezinog djeteta Raphael Enthoven još je bio u braku. Osim toga, kružile su priče kako je bila u vezi čak i s Raphaelovim ocem.
Valerie: Hollande je ostavio svoju suprugu, političarku i majku četvero djece kako bi bio s Valerie.

>> Michelle Obama: Prva dama tri puta u istoj haljini

Podrijetlo
Carla: Visoka klasa. Kao bogata nasljednica tvrtke svog djeda Talijana, pohađala je najskuplje škole u Švicarskoj. Prije nego li je postala model, studirala je povijest umjetnosti u Parizu.
Valerie: Radnička klasa. Peta od šestoro djece, odgajana je u radničkoj obitelji u dolini Loire. Otac je bio invalid, a majka je obitelj prehranjivala poslom prodavačice ulaznica na klizalištu.

Stil
Carla: Moda je sve. Bila je jedan od najplaćenijih modela u 90-tima te je pozirala za modne brendove poput Versacea, Givenchyja i Diora. Od kada je postala Prva dama zavjetovala se na vjernost Dioru.
Valerie: Zašto me to pitate? Zbog toga što sam žena? U intervjuima je jasno dala do znanja da voli komercijalnu odjeću. Ne smatra da se njezin život treba vrtjeti oko mode samo zato što je sada okružena medijskom pažnjom.

Poznati citat
Carla: Monogamija me užasno dosađuje. To je Carla, naime, izjavila prije nego li se udala za bivšeg predsjednika.
Valerie: 'Bravo Paris Match za seksizam, i to baš na međunarodni Dan žena'. To je bila njezina Twitter poruka nakon što je taj tjednik objavio članak o njoj naslovljen 'Šarmantni dodatak Françoisa Hollandea'. Također je preko te društvene mreže objavila kako žene nisu niti 'kučke' niti 'ukras'.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju