Nekoć britanska kolonija, Hong Kong vraćen je u kineske ruke prije 13 godina. Danas ima status grada države s posebnom valutom politikom i sudstvom. Čak 7 milijuna stanovnika živi u ovom azijskom gradu u kojem vladaju neboderi

Bruto društveni proizvod iznosi 255 milijardi dolara, što Hong Kong svrstava u jedan od najbogatijih na svijetu. Zato ga i zovu mekom za milijunaše.

U Hong Kongu se sve vrti oko novca, zarade i trošenja. S obzirom na kupovnu moć ljudi koji ovdje žive, ne postoji brand na svijetu koji ovdje nema svoj dućan. Hong Kong je raj za ulagače diljem svijeta. Kupuje se samo najbolje, pa je i hongkonški tjedan mode posjetila azijska šoubiz krema.

Kada živite luksuznim načinom života, onda je glavno pravilo da imate ono što drugi nemaju. Cijena nije bitna.

I svjetski modni dizajneri dodvoravaju se Hong Kongu. Slavna dizajnerica Vivienne Westwood na hongkonškom fashion viku pokazala je svoju kolekciju, a tamo je poslala svog supruga i poslovnog partnera Andreasa.

Kada živite luksuznim načinom života, onda je glavno pravilo da imate ono što drugi nemaju. Cijena nije bitna.

Najveći pljesak dobila je jedna od najekstravagantnijih hongkonških dizajnerica. Iako izgleda da je svoju inspiraciju dobila kopirajući britanskog genijalca Alexandra McQueena.

O cijenama kreatori nisu željeli pričati. No, sigurno za haljinu trebate imati nekoliko nula na svom računu.

I dok se poslovne žene kite najnovijim dizajnerskim haljinama, u Hong Kongu muškarci se igraju s daleko skupljim igračkama. Ovdje poanta nije u jakom motoru i konjskim snagama, već statusnom simbolu.

Sander je Nizozemac koji je u ovaj grad došao, poput svih ostalih, zaraditi novac. Danas je vlasnik jednog od najprestižnijih autosalona specijaliziranog za luksuzna aute. Njegovi klijenti i prijatelji su mladi azijski milijarderi kojima je hobi skupljati najnovije modele.

Najnoviji trend u Hong Kongu su membership only klubovi gdje se bogataši druže samo s bogatašima. No, nekad vam čak ni milijuni ne mogu pomoći da postanete member najprestižnijih klubova.

Gosti klubova su uglavnom sinovi bogataša, bankari i financijski investori. Velika se lova tamo troši, a često se dogodi da netko popije i iznad 100 tisuća kuna.

Uz najskuplje aute, klubove, ide i najpopularAko želite ići u najskupljeg frizera u Hong Kongu koji se brine za sve tamošnje glumice.

Svoje goste Kim šiša iza zatvorenih vrata, daleko od očiju javnosti. Nakon sređene frizure, idete na ostale tretmane hair spa poput lasera za kosu da vam bude još gušća, a nakon toga slijedi masaže glave.

Kad već vozite Lamborginija od 650 tisuća eura, odlazite u membership only klubove, onda odsjedate u najekstravagantnijem, ujedno i najstarijem hotelu u Hong Kongu. U okviru hotela se nalazi čak 80 luksuznih dućana uključujući Tifanis, Rolex i Piaget.

Goste hotela se vozi u Rolly royce fantomu, a ako želite poptuno uživali u luksuzu, dobit ćete vozača 24 sata dnevno ili ćete ga plaćati po satu.

Kada bi sad željeli izračunati koliko prosječni hongkonški milijunaš mora potrošiti za svoj luksuzni načnin života, računica bi izgledala ovako. Vozio bi Faerrari 650 tisuća eura što je oko 910 tisuća američkih dolara, za godišnju iskaznicu bi dao 2000 tisuća dolara, za potpuni tretman kose 10 tisuća dolara, samo jedno noćenje u suite u hotelu Peninsula bi ga olakšalo za dodatnih 18 tisuća dolara, rolls royce bi plaćao 200 dolara po satu ili helikopter 3000 dolara. Znači sve zajedno kineski miljunaš bi u jednom danu trebao potrošiti oko nevjerojatnih milijun dolara.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju