Hram u Kambodži pod nazivom Angkor Vat jedna je od najvećih turističkih atrakcija. Dnevno ga posjeti veliki broj turista zbog čega je ova prekrasna zemlja postala prava manufaktura lažnih artefakta i centar ilegalne prodaje umjetnina

Angkor Vat najveći je hram na svijetu, a prostire se na 300 kilometara kvadratnih. Nalazi se u Kambodži i njihovo je najjače turističko oružje.

Ova inspirativna zemlja privlači milijune posjetitelja godišnje, a navodi se kao jedna od onih destinacija koje se moraju posjetiti.

Osim zanimljivog krajobraza i arhitekture koja datira još iz 9. stoljeća, ova zemlja skriva brojne tajne i trikove koje smo pobliže istražili.

S obzirom da je Kambodža turistička zemlja, čak i najmlađi stanovnici vrlo su dobro uvježbali 'agresivni' turistički pristup koji prodaje ime Angkor Vat na sve moguće načine.

Druga strana priče odnosi se na pravi holivudski turizam.

Priča se veža za Ta Prohm, mali hram u središtu džungle koji je trenutno jedan od najpopularnijih na svijetu.

Za to je zaslužan američki megahit, filma Tomb Raider čija se radnja odvija na ruševinama i labirintima hrama po kojem se penjala seksi agentica Lara Croft.

Mjesto je postalo toliko popularno da su turisti počeli krasti komade ovog starog kulturnog spomenika, a stanovništvo se prilagodilo stvorivši manufakturu lažnih statua i slika, koje se turistima prodaju po visokim cijenama.

Čak i pored ovakvog kvarenja slike jednog od najfascinantnijih mjesta na svijetu, na njemu još uvijek postoji bezbroj slika koje se nigdje drugdje ne mogu vidjeti.

Nadamo se kako zbog najezde turista i rasta ilegalne prodaje drevnih umjetnina, ova zemlja neće izgubiti i svoju dušu.

Više u In Magazinu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju