Premijera predstave 'Dundo Maroje' održana u Gavelli okupila je veliki broj zaljubljenika u daske koje život znače. Čestitke i pohvale primii su glumci, a među njima i Nataša Janjić koja je iz raskošnog kostima koji je nosila na pozornici na domjenku održanom poslije predstave uskočila u izrazito kratku plavu haljinu s ukrasom od bijele čipke

Redatelj predstave kojom je zagrebačko kazalište Gavella započelo novu sezonu je je talijanski redatelj Marco Sciaccaluga, a u predstavi uz Natašu Janjić koja igra Petrunjelu glume Žarko Savić, Amar Bukvić, Ozren Grabarić, Sven Šestak, Ivana Roščić, Hrvoje Klobučar, Slavica Knežević, Dijana Vidušin i Sven Medvešek.

>> Niti Nataša Janjić nije odoljela prugicama

>> Nataša Janjić zablistala u Gavelli

Od svih Držićevih komedija najpoznatija i najbolja je, svakako, 'Dundo Maroje' koji pripada samom vrhu dramske književnosti.

Seks, hrana, piće i dukati su željeno dobro, a o ljubavi, roditeljskoj ili bračnoj, odanosti ili velikodušnosti neusporedivno se manje govori. Važno je utažiti glad, namiriti se - ostalo će se već nekako riješiti. Nošeni tim valom, Dundo Maroje, sin mu Maro, kurtizana Laura, njena sluškinja Petrunjela, ili pak sluge Popiva i Pomet, dolaze u situacije u kojima je borba jedini način da se preživi, a sukob što se vodi lišen je obzira.

Dobro odrađen posao kolegama su čestitali Barbara Nola, Bojana Gregorić, Petra Čiritović, Damir Markovina, Duško Valentić i mnogi drugi.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju