Moliéreov 'Tartuffe' prva je ovogodišnja premijera kazališta Gavella. Enesa Vejzovića i Natašu Janjić iz publike je bodrila Bojana Gregorić Vejzović koju samo nekoliko dana dijeli od poroda

Za talijanskog redatelja Marca Sciaccaluga ovo je druga predstava koju je režirao u Hrvatskoj. Nakon 'Fedre' na Splitskom ljetu u kojoj je Bojana Gregorić Vejzović imala glavnu ulogu, predstavu 'Tartuffe' je režirao u sličnom stilu.

'Mollier danas rađen na brutalno klasičan način, a i dalje ga se može pratiti kao da je suvremena tekovina', opisao je predstavu glumac Enes Vejzović.

U komediji 'Tartuffe' Moliere se obračunava s licemjerjem, ponajprije vjerskim, a za redatelja Sciaccalugu ona govori i o mogućoj, ne baš veseloj budućnosti.

'Scena bi trebala biti mjesto za slobodu, a svaka drama zahtijeva drugačiji pristup. Mislim da Moliere zahtjeva klasičan pristup, no ne u duši, a pomodarstvo u kazalištu je uvijek opasno', rekao je redatelj Marco Sciaccaluga.

U predstavi igraju Dubravka Miletić, Enes Vejzović, Nataša Janjić, Filip Križan, Ivana Roščić, Hrvoje Klobučar, Sven Šestak, Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Ivana Bolanča, Nenad Cvetko i Đorđe Kukuljica. Scenografiju potpisuje francuski glumac scenograf i kostimograf Jean-Marc Stehlé, kostimografiju Marita Ćopo, a glazbu Arturo Annecchino.

Predstava je ostavila snažan dojam na zagrebačku publiku koja je glumce i redatelja nagradila gromoglasnim pljeskom.

Nataša Janjić ponovno je potvrdila status jedne od najboljih mladih glumica, a zablistala je tijekom i nakon predstave, a nju, svog supruga i ostatak glumaca iz publike je bodrila Bojana Gregorić Vejzović koja bi trebala roditi za nekoliko dana.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju