Ako mislite kako kuhate najbolju tursku kavu, varate se. Procedura spravljanja prave turske kave ima svoju priču, a nju smo potražili, gdje drugdje, već u Turskoj - točnije u prekrasnom Istanbulu

Turska kava stoljećima je dio hrvatske tradicije i svatko od nas misli kako kuha onu najbolju, no turska kava kao i bilo koja tradicionalna slastica ili jelo ima svoju priču.

Ova priča kreće iz Turske, a šetajući Istanbulom pokušali smo saznati nešto više o ovoj zanimljivoj zemlji i narodu.

Procedura spravljanja turske kave počinje svugdje isto: ulijevanjem hladne vode u džezvu.

Potom se dodaje kava te pristavlja na vatru. Pripravak se miješa dok ne zavre, dok se šećer naknadno dodaje po želji.

Turcima kava nije samo napitak već prava tradicija koja ima daleku povijest, a preko koje je nekad mlada odlučivala hoće li stupiti u brak.

Mlada je kuhala dvije kave, jednu običnu te za mladoženju posebnu u koju se umjesto šećera dodaje sol. Ako je mladoženja popije i ne ispljune, biti će dobar suprug.

Ovaj narod rođen je za trgovinu i to se osjeti na svakom koraku, a ako se ne služite engleskim jezikom niste u problemu jer Turci govore čak i hrvatski.

>> VIDEO: Istanbul - meka trendovskih lažnjaka

No Turska je i popularna turistička destinacija koju svake godine posjeti do pet milijuna turista uključujući one najbogatije koji dolaze u velikim jahtama i kruzerima.

Planirate li posjetiti ovu zanimljivu zemlju nećete pogriješiti jer ova zemlja prilagođena je upravo turistima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju