Kćeri Ive Sanadera unatoč brojnim uspjesima, u medijima se uglavnom pojavljuju u kontekstu svoga oca i to ne onom pozitivnom. Slično je i sada

Slučaj uhićenja Ive Sanadera diglo je prašinu u svim medijima i teško da će ijedan dan proći bez spominjanja njegovih navodnih afera kao i cijele situacije koja se uhićenjem stvorila oko bivšeg premijera. No, upravo taj događaj kumovao je i sve češćem spominjanju njegovih kćeri po medijima, Petre i Brune, čime su izgubile samozatajnost i privatnost koju su dugi niz godina uspjele čuvati od javnosti.

Iako su cijelo vrijeme bile 'pod povećalom' i to više zbog naklapanja da se svaki njihov uspjeh pripisuje očevoj fotelji, a ne njihovim zaslugama, sada su postale medijski još zanimljivije, posebno zbog mlađe kćeri Brune koja je navodno ocu i pomagala prilikom njegova 'odlaska na put'.

Ukoliko je to istina, ova mlada i uspješna studentica 4. godine Medicinskog fakulteta mogla bi se naći u nezavidnoj poziciji, a čini se da bi upravo taj potez Ive Sanadera mnogi beskompromisno osudili.

'Iako razumijem da je Bruna željela otići s njim, on joj je trebao reći da mora ostati i nije smio pristati da se žrtvuje za njega. Bilo bi tragično da zbog svega što joj se trenutno događa zanemari svoje obveze na fakultetu ili da sada nepotrebno dođe pod povećalo javnosti. Bruna je izvrsna studentica, vrijedna, pametna i skromna cura koja je za svoj trud i zalaganje primila i Dekanovu nagradu, a predložena je i za Rektorovu', naveli su neku profesori sa Medicinskog fakulteta komentirajući cijelu situaciju u centru koje se nespretno našla i ova, po njihovim riječima, izvrsna studentica koja je vlastitim angažmanom sebi priskrbila samo riječi hvale koje za nju imaju.

Ipak, u ovoj priči bi se mogla, osim Brune, naći i njena starija sestra Petra Sanader, obzirom na nagađanja kako su njihovi računi podebljani milijunskim iznosima.
Tako Petra navodno ima sve blagodati unutar kojih se može skoncentrirati na naganjanje svoje glumačke karijere jer joj je Sanader navodno kupio i stan u New Yorku. Ipak, mnogi prijatelji Ive Sanadera tvrde kako on ni na koji način ne bi ugrozio svoje kćeri.

'Ivo Sanader je čovjek koji obožava svoju obitelj i nema mu veće svetinje od nje. Da je htio bježati, odavno je mogao izrežirati svoj bijeg. Uostalom, nekoliko dana prije svega ovog, vratio se iz Amerike. Da je htio, mogao je ostati ondje', kaže jedan od njegovih neimenovanih prijatelja koji je uz to naglasio da se iza osmijeha Mirjane Sanader i kćeri Brune, kojim su počastile novinare prilikom izlaska stana na dan uhićenja, krije zabrinutost i težak osjećaj koji im je cijela situacija priskrbila.

Za magazin Extru, isti je prijatelj naveo kako je Petri vjerojatno najteže jer svojim boravkom u Americi kroz sve prolazi sama. Doduše, još nije poznato hoće li se zbog novonastale situacije vratiti u Hrvatsku, no ukoliko to odluči, njena glumačka karijera mogla bi stagnirati u nezgodnom trenutku.
Naime, iza nje je taman prvi važniji angažman gdje se u filmu 'The Land of the Astronauts' potpisana kao Petra Sandovar pojavljuje uz Davida Arquetta.

O Petri nisu htjeli govoriti ni njene kolege s Akademije kao ni njen bivši dečko Andrej Dojkić, no i ona je osjetila teret što joj je otac bio na važnoj političkoj dužnosti.

'Zbog toga je i otišla u Ameriku jer joj se ovdje svaki uspjeh pripisivao ocu i njegovim vezama, a ne njenom trudu i radu', izjavio je obiteljski prijatelj.

U svakom slučaju, uhićenje Sanadera je nesvjesno uspjelo izvući iz medijske sjene i njegove kćeri koje bi po svemu sudeći mogle biti uzor po mnogim karakteristikama i zalaganjem koji im donosi rezultate po pitanju školovanja, a koja zdušno hvale prijatelji, kolege i profesori. Rješenje ovog slučaja moglo bi odgovoriti na dugo postavljano pitanje je li i koliko je njihov otac kumovao tom uspjehu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju