Putopisci Krešimir Raguž i Zoran Marinković tijekom putovanja po Aziji dospjeli su i do otočja Phi-Phi, diljem planeta proslavljeno nakon što je na njemu snimljen film 'Žal' s Leonardom DiCaprijem u glavnoj ulozi

Potraga za mjestom za savršeni odmor koji gotovo uvijek uključuje toplo more, pješčane plaže, niske cijene i loš signal mobitela, na otočju Phi-Phi i službeno može biti završena.

Ovo otočje na jugu Tajlandu zbog koraljnog grebena koja ga čini savršenim za ronjenje, prosjek starosti gostiju od 30 godina te atmosferu partyja koja gotovo nikada ne prestaje učinilo ga je popularnom destinacijom za odmor i zabavu.

Relativno novo turističko odredište, ovo otočje steklo je slavu 2000. godine kada je upravo tu sniman popularni film 'Žal'. Nakon toga definacija masovnog turizma na ovom mjestu dobiva potpuno novu dimenziju.

Kako je ronjenje na otočju Phi-Phi jedna od najatraktivnijih turističkih ponuda, u njemu su se okušali i naši putopisci koji su kao instruktoricu dobili Slovenku Maju.

I na tako bajkovitom mjestu Maja sanja o hrvatskom moru i otocima poput Lastova i Dugog otoka. Maja je objasnila i kako je lako doći i ostati u ovoj lijepoj zemlji.

'Radila sam u turističkoj agenciji, i kada mi je bio pun kufer svega kupila sam avionsku kartu i otišla. Našla sam ponudu na internetu i poslala životopis. Dobila sam odgovor da dođem što prije jer počinje sezona. Samo se treba odlučiti, spakirati i otići' govori Maja.

Njezin tajlandski kolega dodaje kako je otok idealan za zabavu, iako je pomalo izgubio na svojoj originalnosti.

Premda idealnu sliku otoka turistima ništa ne može pokvariti, prije 6 godina za to se pobrinula priroda kada je zbog tsunamija ovo mjesto u potpunosti bilo uništeno. Procjenjuje se da je od 10 000 ljudi koji su se u tom trenutku tamo zatekli čak njih 4 000 izgubilo život.

Phi-Phi se od tsunamija gotovo u potpunosti oporavio, a toj velikoj dragediji gotovo nitko ne želi pričati. Ali se zato razgovor uvijek vraća na ronjenje i ljepote koje pruža ovaj podmorski svijet.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju