Četiri poznata izraelska nebodera mamac su svakog lopova, a u njima se nalaze rijeke najvrjednijeg dragog kamenja na svijetu. Nije važno jesu li bijeli, crveni, žuti ili ružičasti, važno je jedino da su pravi. Posjetili smo najveću burzu dijamanata na svijetu

Četiri visoki nebodera nedaleko od Tel Aviva najpoželjnija su meta svakog lopova na planetu.

Osiguranje je toliko jako da proces ulaska traje pola sata što uključuje i uzimanje otisaka prstiju te svih vaših dokumenata. Riječ je o najvećoj burzi dijamanata na svijetu.

Pokušaj krađe u ovom prostoru doslovno je nemoguća misija, a sama burza funkcionira kao država u državi .

Uđete li u jutro u ovaj prostor nemate potrebe izlaziti cijeli dan jer sve što vam treba nalazi se na jednom mjestu što uključuje liječnike, poštanski ured, carinu te administrativne urede.

Kroz prostorije u kojima su smješteni stolovi za procjenu dijamanata godišnje prođe 25 milijardi dolara mjerenim u ovom najskupljem dragom kamenu.

Kako bi postali članom ove burze osim besprijekornog dosjea trebate imati pet jamaca te nekoliko milijuna na bankovnom računu jer kako bi prodali dijamant trebate ga prvo i kupiti.

>> Posjetili smo Sajam poludragog i dragog kamenja

>> Ma što radi vibrator od 40,000 eura?

Najveći dobavljači dijamanata dolaze iz Afrike i Rusije dok su najveći kupci Amerikanci koji drže 60 posto tržišta.

Osim karata, ženinom najboljem prijatelju cijenu povećava i boja koja može biti vrlo rijetka crvena, ili pak plava, žuta i ružičasta koje su trenutačno najtraženije.

Nakon ove priče od koje vam se zavrti u glavi sigurni smo kako bi svaka žena poželjela barem jedan vidjeti i na svojoj ruci.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju