Jeste li se ikada našli u situaciji da negativno komentirate djevojku koja je obukla minicu? Takvog razmišljanja je bila i studentica Rosea Lake, no njezin pogled na svijet se vrlo brzo promijenio za što je bila zaslužna vitka noga njezine prijateljice

Rosea Lake, kanadska 18 godina stara studentica grafičkog dizajna na svom je Tumblr profilu objavila fotografiju pod nazivom 'Predrasude'koja govori o tome što dužina ženske suknje govori o njenom karakteru . Ova fotografija izazvala je burnu reakciju, a u raspravu je krenulo preko 200 tisuća korisnika.

>> Što način na koji nosite torbu govori o vama?

Domišljata ilustracija prikazuje žensku nogu na kojoj su označene različite duljine haljine popraćene stereotipnim nazivima koji opisuju karakter osobe koja ih nosi. Što je linija označena više to su nazivi pogrdniji.

>> Što piće koje trusi govori o njegovim namjerama?

'Svaki puta kada i sama odjenem mini suknju razmišljam kako će ljudi reagirati i kako će me okarakterizirati. Radeći na ovom projektu i sama sam se zapitala o vlastitim predrasudama prema djevojkama koje nose minice, a za koje i sama svojevremeno pomislim da su 'lake', izjavila je Rosea te dodala kako se nada da će njezina poruka o stereotipima i predrasudama prema ženama i djevojkama obići cijeli svijet.

Iako je izjavila kako se ona najugodnije osjeća u hlačama, a model za fotografiju bila je njezina prijateljica s fakulteta ova je domišljata djevojka odlučila kako će na temama koje se tiču predrasuda prema ženama raditi i dalje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju