Zbog osebujnog kolača na plakatu jedne kazališne predstave i moralnih načela neki su odustali od sponzorstva, a mnogi pohrlili u kazalište. Jer ne viđa se svaki dan predstava kojoj je cilj potaknuti ljude da se vole i seksaju

Ulaznice za komediju 'Lizistrata' u riječkom kazalištu su planule, no poanta ove predstave je daleko od kontroverze. 'Make love not war' je ono što je mađarski redatelj Robert Alfoldi želio poručiti, pa je antičku heroinu Lizistratu smjestio među zastupničke fotelje, a falus postavio kao glavni rekvizit u predstavi.

Vlada bi trebala raditi svoj posao za dobrobit naroda, a ne krasti, vikati i ratovati.

'Čovjek se uvijek boji jer nikada ne zna hoće li do publike doprijeti ono što radimo s glumcima, rekao je redatelj.

Mađari su ljuti jer tvrde kako redatelj Robert Alfoldi predstavom pronosi loš glas o svojim sunarodnjacima.

Smiješak nakon odigrane predstave bi mu mogao nestati s lica po povratku kući, gdje mu se u jednom mađarskom kazalištu trese intendanska fotelja. Mađari su ljuti, jer kažu da pronosi loš glas o svojim sunarodnjacima.

Jelena Lopatić koja glumi Lizistratu u predstavi odlično provodi radikalne promjene, no u stvarnom životu je čista suprotnost.

'Ne radim to, a voljela bi reći što mislim kad mi pukne film', rekla je Jelena.

U predstavi joj je to pošlo za rukom jer je sve žene uspjela nagovoriti da svojim muževima uskrate ljubavne užitke kako bi prestali ratovati i zauvijek sklopili mir.

Nakon uspješno odrađene premijere otkrivena je i spomen torta u obliku falusa, a strateški najvažniji dio je zaslužila glavna junakinja!

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju