Petina odraslih radije bi Valentinovo provela sa svojim kućnim ljubimcem nego s partnerom. To je pokazala anketa provedena u 23 države. Francuzi jedini prednost još uvijek daju pravim spojevima punim romantike

Anketa provedena u 23 države u kojoj je ispitano 24 tisuće odraslih osoba, pokazala je da bi 21 posto odraslih Valentinovo radije provelo s kućnim ljubimcem nego s partnerom. Tom su izboru najmanje skloni Francuzi, koji biraju društvo ljubimaca u 10 posto slučajeva.

Anketa je pokazala da su dob i prihodi važniji faktor u odabiru nego nacionalnost. Odnosno, među mlađim osobama i osobama s nižim prihodima veći je postotak onih koji će za Valentinovo radije biti s kućnim ljubimcem.

John Wright, potpredsjednik Ipsosa, koji je proveo anketu, kaže da 25 posto osoba mlađih od 35 godina za Valentinovo radije bira društvo ljubimca nego partnera, u usporedbi s osobama u dobi od 35 do 54 godine, koje biraju ljubimca u 18 posto slučajeva, i osoba starijih od 55, koje više vole biti s kućnim ljubimcem u 14 posto slučajeva.

Kada se pogledaju rezultati ankete u pojedinim državama, stanovnici Turske, njih 49 posto, radije biraju kućnoga ljubimca nego partnera. Za njima slijede Indijci (41 posto), Japanci (30 posto), Kinezi (29 posto), Amerikanci (27 posto) i Australci (25 posto).

S druge su strane ljestvice Francuzi (10 posto), Meksikanci (11 posto), Nizozemci (12 posto) i Mađari (12 posto). (Hina)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju