Volite li putovanja u egzotične zemlje, naša preporuka svakako je Tunis. Osim zanimljivih ljudi i povoljnih cijena, ova zemlja skriva brojne ljepote koje će vas ostaviti bez daha

Tunis je svakako jedna od zemalja koju bi trebalo posjetiti.
Kada je riječ o turistima, ovo je najliberalnija arapska država, a na njezinom sjeveru stanovnici žive evropskim načinom života.

Za turiste ova je zemlja vrlo jeftina, ali se zato većina stanovništva svakodnevno bori za egzistenciju.

Tunis je poznat po trgovini pa će vam tako pokušati prodati baš sve što im se nađe pod rukom. Nezaobilazna stavka trgovine je cjenkanje kojim možete spustiti cijenu i do 80 posto.

Tunižani slove za odlične domaćine koji se trude naučiti gotovo svaki jezik pa se nemojte iznenaditi ako usred grada čujete da trgovac progovori i Hrvatski.

Najjači adut ove zemlje u razvoju je svakako pustinja Sahara, a njihove povijesne lokacije poput najvećeg amfiteatra u Africi ili antičkog grada Kartage, često su postale centar snimanja holivudskih hitova kao što je 'Gladijator', 'Engleski pacijent' i 'Ratovi zvijezda'.

Berberi su autohtono stanovništvo Tunisa i potpuno su različiti od Arapa. Niskog su rasta tamne kose i zelenih očiju, odjeveni su u narodne nošnje jarkih boja, a posebni su po gradnji kuća ispod zemlje.

>> Španjolska-zemlja vrhunskog vina i domaćih delicija

>> Katalonija- najpoželjnija turistička destinacija

Deve su uz ovaj narod jedini stanovnici pustinje pa je jahanje na njima prava turistička atrakcija. No tu su i takozvani 'otimači' čija je zadaća oteti zgodnu ženu ili pak za nju suprugu i obitelji ponuditi nekoliko deva.

Kada se spusti noć možete očekivati lude i nezaboravne većeri uz glazbu i ples i narodne običaje. Zmije, škorpioni, mačete, sjekire, staklo sve je to dio zabavne turističke ponude koja će vas ostaviti bez daha.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju