Vjerovali ili ne, mišićavi Apoloni padaju u zaborav. Njihovo su mjesto preuzeli umjetnički nastrojeni bradonje za koje je ženska populacija odlučila da su najseksepilniji primjerci muškoga roda

Vin Dieseli ili Bruce Willisi ovoga svijeta počujte - vrijeme nabildanih Apolona je iza nas. Vaše izbrijane glave zamijenile su trodnevne brade. Tako barem tvrde britanski znanstvenici koji ruše mit o neodoljivosti tamnoputog macho muškarca.

Njegovo mjesto zauzelo je muškarac koji poput, na primjer, Johnnyja Deppa odaje umjetničku dušu što potvrđuju i naše poznate dame poput Aleksandre Grdić i Hane Hadžiavdagić.

'Ja osobno ne volim nabildane muškarce niti sam ikada imala takvog dečka. Uvijek sam preferirala nježnije muškarce' otkriva Hana.

'Volim kada je muškarac obrazovan, pametan i inteligentan, jer ako nije - o čemu ćemo pričati, što ćemo raditi? Trbušnjake nećemo sigurno. Možda prva dva dana' našalila se Lana Klingor.

Nova generacija žena traži muškarce od kojih mogu nešto naučiti i koji ih neće ugrožavati. Upravo im to obećava, iako pomalo neuredan, izgleda novog in muškarca - Gerarda Butlera.

'Dvodnevna brada je odraz ležernosti i prisnosti u stilu 'ah to je onaj koji će me kada plačem zagrliti i poljubiti'. Tu su i neverbalni simboli kroz način odijevanja, izgled lica i ton glasa koji daju do znanja da se s tim tipom može pričati' pojašnjava ovaj fenomen psihoterapeutkinja Denisa Legac.

No, bradonje nisu došli da ostaju niti će žene još dugo padati na njihov zapušteni šarm. Sve je to, tvrde stručnjaci maslo modne industrije koja svake godine mora nešto novo izmisliti.

Stoga prije nego što svog mišićavog ćelavca pospremite u ladicu emocionalne ropotarnice još jednom dobro razmislite.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju