Ako niste pripadnice visokih kraljevskih krugova, šansa da se udate za kakvog princa, vojvodu ili kralja iznimno su male. No ovdje nije riječ o nemogućoj misiji. Ove dame to potvrđuju.

Galerija Catherine Middleton udala se za princa Williama 2012. godine Meghan Markle udala se za princa Harryja 2018. godine Olimpijska plivačica Charlene Wittstock udala se za princa Alberta II. od Monaka 2011. +6 Argentinska ekonomistica Maxima Zorreguieta Cerruti udala se za nizozemskog princa Willema-Alexandera 2002. Danas nosi titulu nizozemske kraljice.

Da otac Camille Rosemary Shand nije poslovno surađivao s kraljevskom obitelji, mlada Engleskinja ne bi imala mnogo prilika da upozna princa Charlesa od Walesa. No to se ipak dogodilo početkom 70-ih godina prošlog stoljeća na jednoj polo utakmici.

Iako je par kliknuo na prvu loptu, Camilla se udala za mornaričkog časnika Andrewa Parkera Bowlesa 1973. godine, a Charles se zavjetovao na vječnu ljubav Diani Spencer osam godina kasnije pred milijunskim televizijskim auditorijem.

Ostali su dobri prijatelji, a potom šokirali javnost sredinom 90-ih godina kada je otkriveno da je Charles prevario princezu Dianu i da održava ljubavničku vezu s Camillom Parker Bowles. Razveli su se od svojih supružnika i oženili u intimnoj ceremoniji 2005., a ove godine zajedno su okrunjeni za kralja i kraljicu Ujedinjenog Kraljevstva.

Camilla Parker-Bowles se udala za Charlesa 2005. godine Camilla Parker-Bowles se udala za Charlesa 2005. godine (Foto: Profimedia)

Niti Charlesovi sinovi nisu tražili ljubav na tipičnim mjestima. Princ William upoznao je ljubav svojega života na fakultetu St. Andrews u Škotskoj koji je pohađala i Catherine Middleton.

Priča se da ga je brineta očarala dok je hodala na jednoj školskoj modnoj reviji, a čiji je prihod bio doniran u dobrotvorne svrhe. Ostalo je, kažu, povijest.

I njegov brat Harry suprugu je pronašao daleko od kraljevskog dvora. Prijatelji su ga upoznali s bivšom glumicom i manekenkom Meghan Markle na jednoj zabavi u Londonu nakon što im je priznao da mu se sviđaju njezine fotografije na društvenim mrežama.

Meghan Markle udala se za princa Harryja 2018. godine Meghan Markle udala se za princa Harryja 2018. godine (Foto: Profimedia)

Letizia Ortriz radila je 2002. godine na novinskoj priči o izlijevanju nafte s tankera Prestige u Galiciji kada je upoznala nasljednika španjolske krune, Filipa VI.

Princeza protiv kraljica: Je li Mary elegancijom nadmašila i Raniju i Camillu? Haljina modne kuće Badgley Mischka Bluza brenda Red Valentino Kraljica Rania, kraljica supruga Camilla i princeza Mary +0 Kraljica Rania, kraljica supruga Camilla i princeza Mary na susretu u rezidenciji Clarence House

Ne samo da nije imala nikakvih veza s kraljevskim dvorom – rodila se u obitelji srednjeg staleža u kojoj je otac bio novinar, a majka je bila medicinska sestra – već je imala i propali brak iza sebe. No, to nije smelo Filipa koji ju je zaprosio da bude njegova žena, a 2014. i da postane kraljica Španjolske.

Koje su sve to pučanke osvojile srca europskih prinčeva i kraljeva, pogledajte u fotogaleriji na početku ovoga teksta.

Američka glumica Grace Kelly postala je princeza od Monaka kada se u travnju 1956. udala za princa Rainera III. Američka glumica Grace Kelly postala je princeza od Monaka kada se u travnju 1956. udala za princa Rainera III. (Foto: Profimedia)

Stare i nekoliko desetljeća: Četiri haljine koje je kraljica Letizia posudila od svoje svekrve Letizia i Sofia Kraljica Letizia Kraljica Letizia +2 Kraljica Letizia

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju