Sigurni smo kako je na popisu vaših destinacija i neizostavni Dubai – popularno nazvan gradom zabave za mega bogataše. Sve je u njemu najveće, najskuplje, najluksuznije. Hotel sa sedam zvijezdica u kojem noćenje iznosi vrtoglavih 16 tisuća eura ne sprječava stotine bogataša da ga mjesečno posjeti. A gradom godišnje prođe i do nekoliko milijuna turista.


Mnoštvo turista svake godine hrli u taj grad kako bi vidjeli futurističke nebodere ili satelitska naselja povezana najmodernijim autoputovima.

Dubai često ima nove projekte, pa nakon umjetnog otoka, Dubilanda, gradit će se kopija egipatskih piramida.

U Dubaiju živi samo 20% državljana Emirata, a velika većina su stranci, privremeno nastanjeni u njemu ili privučeni izuzetnim poslovnim prilikama.Danas je ostalo malo od izvornog Dubaija, pa se grad u svijetu poznaje po visokim neboderima i luksuznim hotelima kako bi privukli što više turista i stranih kompanija.

Najimpresivniji je Burj Al Arab Hotel visok 321 metar i izgrađen na umjetnom otoku, udaljnom oko 280 metara od obale i cestom povezan s kopnom. Njegov jedrilički oblik postao je simbol ovoga grada. U Dubaiju ni nebo nije granica, a potvrđuje to i gradnja najviše zgrade na svijetu čija visina će premašiti 800 metara što je dva puta više od nekadašnjih Twin Towersa.

Nedavno je otvoren Atlantis hotel u kojem noćenje u sobi s pogledom na morske pse iznosi vrtoglavih 16 000 eura.


Arhitekti najavljuju kako je u Dubaiju krenula era luksuznih zgrada, a uskoro se sprema gradnja prve pomične zgrade na svijetu. Prvi svjetski neboder u kontinuiranom pokretu koji se kreće doslovno kako vjetar puše trebao bi osvanuti u8 svoj svojoj ljepoti do kraja 2010.godine.

Grad vizionara destinacija je za opušten odmor,avanturističke pustinjske safarije, noćni život ili samo za produženi vikend. Naravno onima koji si takvo što mogu priuštiti.

Više na stranici:

Red Carpet Light


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju