Britanski znanstvenici su izračunali koliko nam točno treba vremena da bismo počeli uživati u odmoru.

Istraživanje provedeno na uzorku od 3.000 ljudi pokazalo je kako se počinjemo opuštati tek nakon dva dana, devet sati i 25 minuta provedenih na odmoru.

Stres rezerviranja smeštaja, pripreme za putovanje i samog putovanja poništava se tijekom prvog dana odmora, dok se drugi dan oporavljamo od napora putovanja, raspakiravanja stvari i useljenja u novi prostor. 

Istraživanje je također pokazalo kako više vremena provodimo planirajući i istražujući putovanje nego uživajući u njemu. Prosječnoj osobi potrebno je 18 dana za odabir odredišta, šest sati za pronalaženje odgovarajućeg smještaja i osam sati za kupovinu, pranje, peglanje i pakiranje.

Britanci imaju tjedan s najviše radnih sati u Europi. Stručnjaci im zato savjetuju da dobro promisle prije nego što se odluče za kraći odmor jer čak 16 posto njih priznaje kako nakon putovanja osjeća da se ono nije isplatilo.

Da stvar bude gora, čak se 25 posto njih na kraju odmora vrati  umorno jer se nisu uspjeli opustiti zbog problema i obaveza koje ih čekaju kod kuće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju