Neka mjesta zaista oduzimaju dah, no vrijeme, klimatske promjene, događaji kojima su glavni uzrok ljudi i velik broj posjetitelja za njih bi mogao značiti kraj. Ipak, vrijedilo bi ih posjettiti prije toga...

Veliki dvorac i prekrasni vrtovi Versaillesa obavezna su postaja turista prilikom posjeta Parizu. Svojm ljepotom, veličinom i tajanstvenošću malo koga će ostaviti ravnodušnim. No hladne zime i klimatske promjene ostavile su traga na mjestu gdje je vrijeme najradije provodio Luj XVI. Ukoliko još niste prošetali kraljevskim prostorijama i zavirili u skrivene kutove vrta u kojem još uvijek šuškaju haljine dvorskih dama, vrijeme je da krenete na putovanje...

Drevnim egipatskim piramidama i velikoj Sfingi prijeti grad Kairo koji se toliko proširio da izgleda kao da se jedno od svijetskih čuda sada nalazi u njegovom dvorištu.

Drevnim egipatskim piramidama i velikoj Sfingi prijeti grad Kairo koji se toliko proširio da izgleda kao da se jedno od svijetskih čuda sada nalazi u njegovom dvorištu. Zagađenje nagriza veličanstvene građevine koje u svojim hodnicima skrivaju povijest čovječanstva, a izgleda kako ljudski napori da se tome stane na kraj imaju sve manje uspjeha. Krenite na put dolinom Nila i osjetite energiju građevina koje nestaju.


Prirodni laboratorij kako još nazivaju Galapagos svake godine ugosti sve veći broj turista koji stižu kako bi uživali u klimi te biljnim i životinjskim vrstama koje čine ovo mjesto jedinstvenim. No zagađenje i velik broj novih stanovnika svakim danom sve više ugrožavaju taj prirodni raj.

Prekrasna građevina Taj Mahal koja priča priču o jednoj velikoj ljubavi uskoro bi mogla postati mjesto koje ćemo gledati samo na fotografijama. Hram ljubavi koji je izgradio Shah Jahan u spomen svojoj najdražoj ženi Mumtaz Mahal uskoro bi mogao biti zatvoren za posjetitelje, a sve u svrhu njegovog očuvanja.

Babilon je grad koji objedinjuje povijest, legendu i ljepotu, no ratne strahote koje su ga uništavale kroz povijest ne jenjavaju. Rat koji se vodi u Iraku uništava mnoge građevine, a i novi planovi za uređenje ratom uništenih područja kao da nemaju razumijevanja za stoljetne građevine na tom prostoru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju