Povratak kući s godišnjih odmora ne smije završiti fatalno. Prije puta se odmorite i naspavajte, jer umor je opasniji protivnik od čašice alkohola. Naravno, to ne znači da trebate sjesti za volan alkoholizirani.

Kraj ljeta se bliži i vi se vraćate s godišnjeg odmora. Naravno, čekali ste do samog kraja, a kako biste odmor završili u stilu u kojem ste i počeli, noć prije polaska proveli ste budni, uživajući u posljednjim trenucima toplih ljetnih noći. No, oprez! Već je dobro poznato kako je, a vozači bi to trebali to stalno imati na umu, pospanost vrlo opasna, čak opasnija od alkohola. O kombinaciji umora i alkohola da i ne govorimo. Stoga, evo nekoliko savjeta za siguran povratak kući. 
Prvo, nakritičniji su trenuci oni kada ste vrlo blizu vašeg doma. Umor i želja za konačan povratak do vaše kuće tada su na najvišoj razini. Usporite i i pokušajte se smiriti. 
Drugo, nikada se nemojte boriti sa snom. Ako osjetite da vam se prispavalo, zaustavite se na prvom odmorištu i odrijemajte pola sata. To je ispravnije rješenje od ispijanja šalice kave. Kava će vas razbuditi samo vrlo kratko, a nakon toga slijedi još snažnija kriza. Umorni vozači reagiraju sporije i lošije procjenjuju situacije na putu, a osobito udaljenost od vozila ispred, pa imajte na umu da ono što vidite i nije najtočnije. I na kraju, budite razumni, odspavajte i na put krenite odmorni.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju